Hlavní obsah

Slavia - Bohemians 1905 4:0Absolutní mistrovská dominance. Obhájci derby opanovali, deseti změnám navzdory

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Hušbauer 1 : 0
49. Frydrych 2 : 0
56. Kúdela 3 : 0
90. Traoré 4 : 0
Záznam online reportáže

Čtyři dny před odvetou s Kluží, která má sešívané posunout do Ligy mistrů, vsadil trenér Trpišovský vše na jednu kartu. Do bitvy o krále Vršovic nasadil hned deset nových hráčů proti utkání v Rumunsku! Ze základní sestavy zůstal jen stoper Kúdela. Přesto mistrovský tým derby jasně opanoval a Bohemians v utkání 7. ligového kola 4:0 porazil. Červenobílí si hrají vlastní soutěž, tabulku vedou o šest bodů před Jabloncem...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Slavie Josef Hušbauer.

Článek
Fotogalerie

Hned deset nových mužů napochodovalo do základní jedenáctky Slavie, přičemž brankář Markovič, záložník Baluta a útočník Tecl si připsali vůbec první soutěžní start v sezoně. Pro osmnáctiletého gólmana šlo navíc i o debut ligový. Za áčko nastoupil teprve podruhé, v přípravě dovedl červenobílé k výhře 3:2 nad Austrií Vídeň.

Klokanům se tak naskytla šance na otevřený boj. Slavia jim doma v samostatné lize podlehla jen v prvním zápase v září 1993 a od té doby šestnáctkrát za sebou neprohrála.

Začátek derby ovšem hosté nezvládli. Sešívaní se chopili iniciativy, jako by byli v plné síle, a kapitán Hušbauer se již v 9. minutě z přímého kopu parádně trefil do šibenice.

Obhájci titulu derby dominovali. Tutovku spálil Tecl, gólman Fryšták přežil i další závary. Novice v brance Slavie až ve 22. minutě vyzkoušel střelou z úhlu Bartek. Klokani se po jeho ráně každopádně osmělili a začali také útočit. Největší šanci první půle měl nicméně slávista Holeš, sám před Fryštákem však netrefil branku.

Jakmile zase slávisté začali po přestávce víc běhat, rivala dorazili. Nemuselo jim ani vadit, že někteří jejich fanoušci na tribuně Sever se poprali mezi sebou. Po Ševčíkově rohu v malém vápně propadl brankář Fryšták a Frydrych snadno skóroval. Po dalším rohu pak sice gólman jeho střelu ještě vyrazil, jediný statečný Kúdela ho však z dorážky nezadržitelně překonal.

Po druhé žluté kartě se navíc z trávníku poroučel Vacek, a tak mohli hosté zbytek derby už jen přežít s co nejmenší ostudou.

Slavia k nim byla milostivá, jednu z šancí v přesilovce však nakonec přece jen nevyužila. Po ťukesu před pokutovým územím završil povedenou kombinaci střídající Traoré.

Fotbalová liga - 7. kolo:
Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 4:0 (1:0)
Branky: 9. Hušbauer, 49. Frydrych, 56. Kúdela, 90.+1 Traoré. Rozhodčí: Rejžek - Kotalík, Pečenka - Berka (video). ŽK: Baluta. Hilál, Hušbauer - Keita. Vacek, Fryšták, Ugwu. ČK: 59. Vacek. Diváci: 16 243.
Slavia: Markovič - Holeš, Kúdela (66. Traoré), Frydrych, Zelený - Král - Ševčík, Hilál (58. Milan Škoda), Hušbauer, Baluta - Tecl (73. Van Buren). Trenér: Trpišovský.
Bohemians: Fryšták - Bartek, Hůlka, Krch, Podaný - Vaníček (71. Schumacher), Jindřišek, Vacek, Vodháněl (80. Záviška) - Hronek - Keita (63. Ugwu). Trenér: Hašek.

Reklama

Související témata: