Hlavní obsah

Bournemouth - Manchester City 1:3O výhře šampionů rozhodl dvěma góly Agüero, Tottenham doma nečekaně prohrál

Aktualizováno

Fotbalisté mistrovského Manchesteru City dnes v anglické lize vyhráli 3:1 v Bournemouthu. Dvěma góly se na vítězství podílel útočník Sergio Agüero, zbývající branku dal Raheem Sterling a ve třech dosavadních kolech skóroval už popáté. Tottenham nečekaně prohrál 0:1 s Newcastlem, hosté na hřišti finalisty Ligy mistrů poprvé v sezoně bodovali.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Sergio Agüero z Manchesteru City se raduje ze svého druhého gólu do sítě Bournemouthu.

Článek

Skóre zápasu otevřel Agüero a dvě minuty před přestávkou přidal druhou branku Sterling, jenž se v pořadí střelců dotáhl na vedoucího Teemu Pukkiho z Norwiche. Bournemouth sice dokázal v nastavení prvního poločasu snížit, ale Agüero si po přestávce připsal čtvrtý zásah v sezoně a bylo rozhodnuto.

Manchester City díky vítězství udržel neporazitelnost a na vedoucí Liverpool, který jako jediný ještě neztratil ani bod, má na druhém místě tabulky manko dva body. Bournemouth, který s úřadujícím šampionem prohrál už podeváté za sebou, utrpěl první porážku v sezoně a je desátý.

Stejně bodů má po třech zápasech i Tottenham. Finalista Ligy mistrů sice v minulém kole remizoval s Manchesterem City, ale domácí duel s Newcastlem nezvládl. Jediný gól zápasu dala v prvním poločase nejdražší posila v historii Newcastlu Brazilec Joelinton.

Anglická fotbalová liga - 3. kolo:
Bournemouth - Manchester City 1:3 (45.+3 Wilson - 15. a 64. Agüero, 43. Sterling)
Tottenham - Newcastle 0:1 (27. Joelinton)
Wolverhampton - Burnley 1:1 (90.+5 Jiménez z pen. - 13. Barnes)

Reklama

Související témata: