Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Budějovice 4:2Senzační obrat Boleslavi řídil ruský tank

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Provod 0 : 1
41. Brandner 0 : 2
45. Komličenko 1 : 2
45. Komličenko 2 : 2
54. Komličenko 3 : 2
67. Komličenko 4 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Mladé Boleslavi otočili v 7. kole nejvyšší soutěže díky čtyřem brankám ruského kanonýra Nikolaje Komličenka domácí souboj s nováčkem z Českých Budějovic a zvítězili 4:2. Jihočeši vedli o dva góly zásluhou Lukáše Provoda a Patrika Brandnera, jenže Komličenko v závěru prvního poločasu dvěma trefami náskok smazal a ve druhé půli přidal další dva zásahy. Hosté navíc od 71. minuty dohrávali bez vyloučeného kapitána Jiřího Kladrubského.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jindřich Staněk (vpravo) a Nikolaj Komličenko (uprostřed) z Mladé Boleslavi v akci během utkání nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

Komličenko se do mladoboleslavské sestavy vrátil po třech soutěžních zápasech, které zmeškal kvůli zranění.

Do utkání však vstoupili aktivněji hosté. V deváté minutě zamířil Čavoš z hranice vápna nad a o chvíli později vypálil ze stejné pozice Brandner, jehož nikterak prudká střela brankáři Šedovi naštěstí pro domácí propadla vedle tyče.

Foto: Vít Černý, ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic se radují ze vstřeleného gólu.

V 18. minutě si na Auerův rohový kop na přední tyč naběhl Budínský, jehož hlavičku gólman Staněk vyrazil před sebe, ale Takács zblízka mezi tři tyče nedorazil.

V 33. minutě nečekaně udeřili Jihočeši. Provod napřáhl ze střední vzdálenosti a přízemní střelou k tyči překonal Šedu. České Budějovice skórovaly v lize po dvou zápasech.

O osm minut později udeřili hosté znovu. Míč se po rohovém kopu odrazil k Javorkovi, jenž ho přesně napálil za mladoboleslavskou obranu na volného Brandnera a českobudějovický útočník výstavními "nůžkami" do protipohybu Šedy zvýšil náskok Jihočechů.

Dvougólové manko Středočechy paradoxně nabudilo. V 45. minutě Budínský nacentroval do vápna, Staněk špatně vyběhl a míč se se štěstím odrazil od Komličenka do branky.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jindřich Staněk se v Mladé Boleslavi na své spoluhráče hodně zlobil.

Vzápětí si hosté mohli vzít dvoubrankové vedení zpátky, jenže Provod ani Javorek se k zakončení nedostali.

Ve druhé minutě nastavení prvního poločasu využil Komličenko zmatků v českobudějovické obraně a srovnal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Muris Mešanovič z Boleslavi se raduje z úvodního gólu.

Do druhého poločasu poslal domácí trenér Weber do hry Mešanoviče namísto Auera. Šest minut po změně stran si bosenský útočník navedl míč na hranici šestnáctky a vystřelil těsně vedle.

V 54. minutě se Středočeši dočkali. Na Matějovského roh si naskočil Komličenko a hattrickem dokonal obrat. Čtyřiadvacetiletý Rus zaznamenal první třígólový zápas od loňského listopadu proti Olomouci a celkově třetí v lize. Diváci v Mladé Boleslavi viděli hattrick domácího hráče ve druhém ligovém duelu po sobě, jelikož v předchozím zápase skolil Mešanovič třemi trefami Spartu.

V 62. minutě Provodova střela po zemi skončila vedle tyče. O chvíli později si Šeda poradil s Javorkovým pokusem. Hned nato vytěsnil Staněk přízemní střelu Fulneka na roh.

V 67. minutě skóroval Komličenko počtvrté, když mu Mešanovič nabil na dělovku z přímého volného kopu, proti níž neměl Staněk šanci. Komličenko poprvé v nejvyšší soutěži vstřelil čtyři góly v jednom utkání a o branku zaostal za rekordním pětibrankovým představením sparťana Davida Lafaty z května 2016 proti Jihlavě. Mladá Boleslav vstřelila čtyři branky ve třetím ligovém souboji po sobě.

V 71. minutě Kladrubský udeřil hlavou do obličeje Mešanoviče a sudí Proske hostujícího kapitána vyloučil.

Středočeši doma vyhráli i čtvrtý ligový duel v sezoně. České Budějovice potřetí za sebou prohrály a celkově nezvítězily popáté v řadě.

7. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Dynamo České Budějovice 4:2 (2:2)
Branky: 45., 45.+2, 54. a 67. Komličenko - 33. Provod, 41. Brandner. Rozhodčí: Proske - Kotík, Horák. ŽK: Komličenko, Mešanovič - Čolič, Čavoš. ČK: 71. Kladrubský (Č. Budějovice). Diváci: 2852.
M. Boleslav: Šeda - Hubínek, Takács, Pudil, Fulnek - Ladra (80. Jakub Klíma), Budínský, Matějovský, Bucha, Auer (46. Mešanovič) - Komličenko (90.+1 Pech). Trenér: Weber.
Č. Budějovice: Staněk - Čolič, Havel, Novák, Kladrubský - Čavoš, Kulhánek (62. Ledecký) - Brandner (75. Helešic), Javorek, Provod - Schranz (79. Mršič). Trenér: Horejš.

Reklama