Hlavní obsah

Slavia - Kluž 1:0Honza Zbořil trefil životní akcí zlatý jackpot! Sešívaní jsou podruhé v historii v Lize mistrů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
66. Bořil 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Nejspíš se zdravě naštval, když ho překladatelka den před zápasem uvedla jako Honzu Zbořila. Právě reprezentační obránce Jan Bořil totiž fotbalové Slavii svým premiérovým gólem v pohárech podruhé v historii potvrdil postup do Ligy mistrů. Sešívaní po výhře 1:0 v Rumunsku porazili stejným výsledkem Kluž také v odvetě 4. předkola a mohou se těšit na čtvrteční losování základních skupin v Monaku. Postupem si zajistili zisk takřka půl miliardy!

Sestřih odvetného zápasu 4. předkola LM mezi Slavií a KlužíVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Říká se, že vítězná sestava se nemění. Kouč Trpišovský ovšem do svých ofenzivních not dosadil proti úvodnímu duelu v Rumunsku dva nové hráče. Král ve středu pole nahradil Traorého, Škoda se pak na hrotu útoku chopil kapitánské pásky a na lavičku se přesunul Van Buren.

Jak slávisté slíbili, nehřešili na slibný náskok z Kluže a hráli na vítězství. Stanciu hned na úvod počastoval své krajany tvrdou střelou, kterou brankář zkrotil až na dvakrát.

Bořil zbořil Kluž, smál se po utkání šťastný sváteční střelecVideo: Sport.cz

Šance měla i Kluž

Tlak Slavie byl ovšem velmi krátký. Iniciativy se rychle chopil soupeř. Bordeianův přímý kop musel Kolář vyboxovat. V 17. minutě přežili sešívaní kritický moment. Rondón se dostal ve vápně za stopery a Omraniho ostrý centr mohl usměrnit do odkryté branky. Na míč však těsně nedosáhl a navrch fauloval Koláře.

Červenobílí vzali důrazné varování vážně. Také jim se cesta k tutovce otevřela. Stanciu vysunul do samostatného úniku Masopusta, jenže hrdina z Kluže nenavázal na svoji slavnou trefu z minulého týdne. Gólmana sice přehodil, branku však vůbec netrefil. Součkova hlavička pak zamířila těsně vedle.

Dneska jsme byli válečníci. Jsem hrdý na tým, jak to odmakal, řekl kapitán Milan ŠkodaVideo: Sport.cz

A je tady postup, pánové...!

Druhý poločas začala Slavia aktivně a Škoda dal povedenou střelou jasný povel k ofenzivě. Další jedovku vyslal pod břevno Stanciu, ale Arlauskis udržel čisté konto.

Jen do 66. minuty. Hovorka pod tlakem ve středu hřiště uvolnil Bořila a levý bek předvedl svoji životní akci. Využil volného prostoru, nasprintoval s míčem do vápna, tvrdě vypálil a jeho ránu stačil stoper Muresan zasakující za překonaným brankářem už jen srazit do sítě.

Koho jim přisoudí dnešní los Ligy mistrů? Mají slávisté vysněné soupeře?Video: Sport.cz

Bořil je přitom sváteční střelec. V české lize dal dohromady tři góly Příbrami a jeden Liberci. V evropských pohárech se trefil vůbec poprvé.

V tu chvíli byla Slavia pevně v sedle. Bylo jasné, že se nebude prodlužovat, Kluž potřebovala vstřelit dvě branky. Na obrat, jaký předvedla minule na Celtiku, už ovšem po náročné pouti z prvního předkola neměla síly.

Eden se proměnil v pravý fotbalový ráj, slávistická euforie z postupu do Ligy mistrů z něj bude tryskat minimálně celý podzim.

Odvetné utkání 4. předkola Ligy mistrů:
Slavia Praha - CFR Kluž 1:0 (0:0)
Branka: 66. Bořil. Rozhodčí: Rocchi - Meli, Peretti - Valeri (video, všichni It.). ŽK: Masopust, Kúdela - Muresan, Deac, Tucudean, Djokovič. Diváci: 18.562. První zápas: 1:0, postoupila Slavia.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček, Král - Masopust (84. Traoré), Stanciu (90. Frydrych), Olayinka - Škoda (79. Hilál). Trenér: Trpišovský.
Kluž: Arlauskis - Sušič, Burca, Muresan, Camora - Aurélio (64. Paun-Alexandru), Bordeianu, Djokovič - Deac (70. Hoban), Rondón (69. Tucudean), Omrani. Trenér: Petrescu.
Nasazení do losovacích košů pro čtvrteční losování skupin Ligy mistrů:
1. Liverpool, Chelsea, Barcelona, Manchester City, Juventus Turín, Bayern Mnichov, Paris St. Germain, Zenit Petrohrad.
2. Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Neapol, Šachtar Doněck, Tottenham, Ajax Amsterodam, Benfica Lisabon.
3. Olympique Lyon, Bayer Leverkusen, FC Salcburk, Olympiakos Pireus, FC Bruggy, Valencie, Inter Milán, Dinamo Záhřeb.
4. Lokomotiv Moskva, Racing Genk, Galatasaray, RB Lipsko, Slavia Praha, CZ Bělehrad, Atalanta Bergamo, OSC Lille.

Reklama

Související témata: