Hlavní obsah

Opava - Slavia 1:1Slavia v přesilovce ztratila výhru v Opavě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Olayinka 0 : 1
90. Žídek 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Slavie v 8. kole první fotbalové ligy jen remizovali v Opavě 1:1, přestože hráli od 13. minuty dlouhou přesilovku po vyloučení domácího Jaroslava Svozila. Obhájce trofeje poslal ve 24. minutě do vedení Peter Olayinka, ale oslabení Slezané v první minutě nastavení senzačně srovnali po gólu Jana Žídka. Slavia podruhé v ligové sezoně ztratila body a na čele tabulky má už jen tříbodový náskok na druhou Plzeň. Opava bodovala po pěti porážkách za sebou.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Zleva Jan Žídek z Opavy a Nicolae Stanciu ze Slavie.

Článek

Slavia musela řešit chvíli před zápasem nepříjemné potíže. Brankáře Koláře do hry nepustily problémy se zády a místo něj chytal Kovář. Trenér Pražnů Trpišovský udělal po středeční výhře 1:0 nad Kluží a postupu do základní skupiny Ligy mistrů i další změny. Do základní sestavy se nově dostali Holeš, Frydrych, Zelený, Hušbauer a Hilál.

Hosté byli od začátku aktivní a brzy se dostali do velké výhody. Unikající Hilál upadl před vápnem po souboji se Svozilem, sudí Berka sice nejprve faul neodpískal, ale po zásahu od videorozhodčího a zhlédnutí záznamu původní výrok přehodnotil a domácího stopera vyloučil.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Zleva Michal Frydrych ze Slavie a Pavel Zavadil z Opavy.

Slávisté přesilovku rychle využili. Nejprve sice po centru od Hušbauera chytil Součkovu hlavičku brankář Šrom, ale ve 24. minutě Holeš přízemním centrem našel Olayinku, který nadvakrát dorazil míč do opuštěné branky. Z dálky pak několikrát napřáhl Stanciu, ale ani jednou se neprosadil.

Rumunský záložník mohl přidat pojistku také hned na startu druhého poločasu, ale jeho prudkou střelu z ostrého úhlu vyrazil gólman Šrom na roh. Slavia proti deseti dlouho kontrolovala hru a nepouštěla Slezany do šancí. Po hodině hry Stanciu z přímého kopu mířil do levého horního rohu brány, ale Šrom povedeným zákrokem vytěsnil míč mimo.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Peter Olayinka ze Slavie při utkání v Opavě.

Opava zahrozila po centru Hrabiny, Žídek ale poslal balon nad břevno. V první minutě nastavení už mohl domácí kapitán slavit. Nehlídaný Manzia z pravé strany nacentroval do vápna, gólman Kovář míč netrefil a Žídek na zadní tyči poslal balon do odkryté branky.

Foto: Vladimir Pryček, ČTK

Jan Žídek z Opavy vyrovnal proti Slavii na 1:1.

Slavia inkasovala poprvé po sedmi soutěžních zápasech a v ligové sezoně dostala teprve druhý gól. Červenobílí zároveň potvrdili, že se jim v přesilovkách moc nedaří. V minulém ročníku prohráli v Ostravě 1:2, přestože hráli podobně dlouho v převaze po vyloučení Milana Baroše. Pražané utrpěli druhou ztrátu v sezoně, ve čtvrtém kole remizovali na půdě jiného slezského celku Karviné.

8. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - Slavia Praha 1:1 (0:1)
Branky: 90.+1 Žídek - 24. Olayinka. Rozhodčí: Berka - Kubr, Vaňkát - Zelinka (video). ŽK: Simerský, Šulc, Zapalač - Souček. ČK: 12. Svozil (Opava). Diváci: 4795.
Opava: Šrom - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil, Schaffartzik - Jurečka (84. Manzia), Šulc (82. Juřena), Mondek (62. Zapalač) - Dedič. Trenér: Kopecký.
Slavia: Kovář - Holeš, Kúdela, Frydrych, Zelený - Souček - Masopust (60. Van Buren), Stanciu (78. Tecl), Hušbauer, Olayinka - Hilál (67. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Reklama