Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 1:2 PPHanáci zahájili sezonu těsnou výhrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Olesz 0 : 1
35. Stránský 1 : 1
65. Škůrek 1 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Olomouce vstoupili do extraligové sezony vítězstvím 2:1 v prodloužení na hřišti Vítkovic. O výhře Kohoutů v duelu 1. kola rozhodl 18 sekund před koncem prodloužení v přesilové hře David Škůrek. Moravský souboj okořenil gólem Rostislav Olesz, který v létě ne zrovna v dobrém přestoupil z Vítkovic do Olomouce. Skóroval hned v extraligové premiéře v barvách Hanáků a proti svému bývalému klubu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rostislav Olesz z Olomouce (na ledě) a (zleva) Jan Výtisk a Rastislav Dej z Vítkovic.

Článek

Premiérový zápas sezony přinesl z obou stran především hokej plný soubojů. Olomouc s pětičlennou kolonií vítkovických odchovanců v čele s Oleszem znovu vycházela z důsledné defenzívy, přes kterou se domácí v prvním dějství navzdory velké optické převaze neprodrali do žádné větší příležitosti.

Jiskru utkání chytilo až ve druhé třetině. Olesz v prvním mistrovském utkání za Olomouc po příchodu z Vítkovic ve 23. minutě z brankoviště doklepl puk po odrazu od zadního mantinelu do odkryté branky a na důvěrně známém ledě poslal Hanáky do vedení.

Domácí se prosazovali hodně ztěžka. Bez zraněného Romana jim nešly ani přesilovky a krátce po obdrženém gólu promarnili i početní výhodu pět na tři. Až když se utkání přelomilo do druhé poloviny, tlak Ostravanů sílil. V 35. minutě Výtisk ideálně předložilo puk Stránskému, který z voleje překonal Konráda.

Vítkovice v závěru druhé části hosty zatlačily, hbitý Zdráhal byl během jediného střídání u dvou obrovských možností, ale ani jedna gólem neskončila.

Po rušné prostřední části však v závěru hra upadla do nudy a průměru. Až se zdálo, že obě strany brání nerozhodný stav. Z naprostého minima zajímavých situací zaujal jen Zdráhalův výpad po křídle, který byl ale zakončený nepřesnou střelou.

Došlo tak na prodloužení, ve kterém se domácí Trška nechal vyloučit na čtyři minuty. A 18 sekund před koncem se po ledě od modré čáry trefil hostující Škůrek.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 35. Š. Stránský (Výtisk, Roberts Bukarts) - 23. Olesz (Nahodil, Burian), 65. Škůrek (Klimek). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Rožánek, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. Diváci: 5503.
Vítkovice: Dolejš - Trška, Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Výtisk - Zdráhal, Š. Stránský, Roberts Bukarts - Schleiss, Lakatoš, Vopelka - Dej, E. Němec, Mallet - Kurovský, Werbik, Guman. Trenéři: Petr a Trnka.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Irgl, J. Knotek, Ostřížek - Klimek, Kolouch, Strapáč - Olesz, Nahodil, Burian - Hecl, Handl, V. Tomeček. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články