Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 2:1Karlovy Vary zdolaly na úvod sezony těsně Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Nosek 0 : 1
33. Beránek 1 : 1
46. Koblasa 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v 1. kole extraligy Zlín těsně 2:1. Berani sice ještě v polovině utkání vedli zásluhou gólu Davida Noska z konce první třetiny, ale nakonec odjeli s prázdnou. Vyrovnání zařídil Ondřej Beránek, rozhodující gól dal ve 46. minutě Petr Koblasa.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík, jeho spoluhráč Lukáš Buchta, Martin Kohout z Karlových Varů a Dalibor Řezníček ze Zlína.

Článek

Úvodní třetina nové sezony mezi domácí Energií a Zlínem vyšla lépe hostům. Od úvodního vhazování byl Zlín opticky aktivnější, ale pouze střela Szturce z mezikruží stála za větší pozornost. Poté, co Karlovarští nevyužili úvodní přesilovou hru, dostali na druhé straně Moravané po faulech Skuhravého a Kubky šanci hrát před první přestávkou minutu a půl přesilovku pět na tři. Z početní výhody uplynulo pouhých 11 vteřin, když jí bombou od modré čáry využil Nosek.

I na začátku druhého dějství byl lepší Zlín a jen díky Novotnému, který rozklekem bravurně zlikvidoval tutovku Kubiše, měli Karlovarští stále jen jednobrankové manko. První větší šanci Západočechů si vytvořil ve 25. minutě při samostatném nájezdu Beránek, ale Kašík si s jeho střelou poradil.

Akce karlovarského útočníka jako kdyby ale domácím vlila krev do žil. Zvýšená aktivita Energie vedla k tlaku v útočném písmu a nedovoleným zákrokům Beranů. Při opakovaném vyloučení Palmberga využil přesilovku ve 33. minutě agilní Beránek, který z bezprostřední blízkosti dotlačil za Kašíkova záda střelu Graňáka. V závěru této části hry mohl dostat Karlovy Vary do vedení Gríger střelou z předbrankového prostoru, na druhé straně kontroval ranou do ramena Novotného Kubiš.

Ve 45. minutě předvedl další výtečný zákrok Novotný vytěsněním Kubišovi střely. O minutu později se však po odražené střele dostal k puku Vondráček a nezištnou přihrávkou vyzval Beránka k otočení vývoje utkání.

Zlín se vehementně snažil o vyrovnání, k němuž měl nejblíže v 56. minutě, kdy po vyloučení Hlavy a Beránka hrál opět skoro minutu ve dvojnásobné početní výhodě. Při drtivém zámku chyběl k vyrovnání kousek, nejblíže k němu měl Palmberg, ale domácí gólman opět výtečně zasáhl. Zlínu nakonec k vyrovnání nepomohla ani dvouminutová hra bez brankáře.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 33. O. Beránek (Graňák, T. Mikúš), 46. Koblasa (Vondráček) - 18. D. Nosek (Szturc, Honejsek). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5, navíc Hlava (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3428.
Karlovy Vary: F. Novotný - Šenkeřík, Stříteský, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Eminger, Kubka - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Beránek, Raška, T. Mikúš - Kohout, T. Knotek, Hlava - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.
Zlín: Kašík (60. Huf) - Nosek, Žižka, Gazda, Freibergs, Buchta, Řezníček, Ferenc - Szturc, P. Sedláček, Köhler - Šlahař, Herman, Kubiš - Okál, Palmberg, Honejsek - Kratochvil, Popelka, Fryšara. Trenéři: Stavjaňa a M. Hamrlík.

Reklama