Hlavní obsah

Liberec - Teplice 1:1Na bleskový úder Teplic odpověděl Liberec z penalty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Mareš 0 : 1
17. Potočný (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Liberec již potřetí ze čtyř pokusů v této sezoně doma ztratil body. S Teplicemi U Nisy v 9. ligovém kole remizoval 1:1. Hosté vedli už od třetí minuty po přímém volném kopu Petra Mareše a zaváhání Filipa Nguyena. Za domácí pak po čtvrthodině srovnal z pokutového kopu Roman Potočný.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Řezníček z Teplic během duelu 9. ligového kola proti Liberci.

Článek

Hosté v Liberci nastoupili bez potrestaného kouče Stanislava Hejkala, který zápas musel sledovat kvůli červené kartě v předchozím kole pouze z tribuny, avšak na hrotu už s čerstvou posilou do útoku Jakubem Řezníčkem. I domácí hned od první minuty postavili Alexandra Balutu, který modrobílé posílil před týdnem na hostování ze Slavie.

Žlutomodrým se proti Liberci v posledních zápasech daří, však se Slovanem před sobotním zápasem už pět zápasů neprohráli. A báječně začali i tentokrát. Už ve 3. minutě U Nisy Teplice vedly 1:0. Skóre otevřel Mareš. Hráč hostující na Stínadlech z Mladé Boleslavi se na pravé straně postavil k přímému volnému kopu a střelou k tyči překvapil libereckého gólmana. Nguyen si sice na míč sáhl, ale zastavit ho nedokázal. Oba hráči si pak minisouboj zopakovali i ve 23. minutě. Tentokrát Nguyen míč dokázal vyrazit mimo tyče.

V tu chvíli však už bylo skóre 1:1. Liberec srovnal v 17. minutě z penalty. Pokutový kop s přehledem proměnil Potočný, jehož ve vápně ostře fauloval Jan Shejbal a hlavní arbitr Karel Hrubeš s desítkou vůbec neváhal.

V závěru první půle mohl zápas otočit Tomáš Malinský, který se ve 44. minutě po přihrávce Baluty z levé strany ocitl na malém vápně sám před Tomášem Grigarem. Hostující gólman však skvěle zasáhl.

Opatrný druhý poločas už nabídl minimum šancí, hra se odehrávala převážně ve středu hřiště. Na obou stranách již vládly obrany. Teplice tak prodloužily svou neporazitelnost proti Slovanu na šest zápasů.

9. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - FK Teplice 1:1 (1:1)
Branky: 17. Potočný z pen. - 3. P. Mareš. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Vaňkát. ŽK: Potočný - Řezníček. Diváci: 3218.
Liberec: Nguyen - Fukala, Kačaraba, Mara, Hybš - Malinský (62. Pešek), Breite, Baluta (76. Musa), Karafiát, Potočný - Kuchta (54. Oscar). Trenér: Hoftych.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Čmovš, Shejbal, P. Mareš (50. Hyčka) - Žitný, Kodeš, Kučera, Moulis (79. Paradin) - Řezníček, Vyhnal (69. Jindráček). Trenér: Drsek.

Reklama

Související témata: