Hlavní obsah

Může se stát cokoliv. Hamiltonův kolega se nevzdává a pokusí se ještě zabojovat o titul

Je mu třicet a stále ještě prý není jezdcem na takové úrovni, na jaké by chtěl být. Podle svých slov se neustále zlepšuje, avšak ještě musí makat dál. Valtteri Bottas touží po zisku titulu mistra světa a nevzdává se ho ani ještě v této sezoně, i když na vedoucího jezdce průběžného pořadí šampionátu, svého kolegu z Mercedesu, Lewise Hamilotna ztrácí třiašedesát bodů.

Foto: Sport.cz

Valtteri Bottas.

Článek

„S příchodem konce sezony se cítím stále lépe,“ prohlásil Valtteri Bottas na webu Motorsport.com. „Cítím i velkou podporu od týmu a bodový rozdíl mezi mnou a Lewisem není tak značný,“ líčil jezdec Mercedesu s tím, že o letošním mistru světa ještě není zcela rozhodnuto.

„Nikdy nevíte, co se v šampionátu stane. Nemá smysl to vzdávat, stále se mohou objevit nějaké příležitosti,“ vyprávěl finský jezdec. „Pro mě osobně je povzbudivé vidět, čeho jsem schopný. Dokud mám šanci na titul, jsem motivovaný a vím, že mohu předvést to nejlepší,“ vysvětloval s tím, že ještě stále není na úrovni, na které by chtěl být.

„Čím jsem starší, tím jsem lepší. Stále mi zbývá mnoho let kariéry, stále se učím, stále se zlepšuji a ve voze se cítím rok od roku komfortněji. Jsem ještě hodně daleko od úrovně, na jaké bych chtěl být. Mým cílem je stát se mnohem lepším jezdcem, než jsem nyní. Budu na tom pracovat,“ dodal třicetiletý Bottas.

Možnost ukázat své schopnosti bude mít už tento víkend při Velké ceně Singapuru. „Těším se na Singapur, i když byly tady pro mě v minulých letech závody obtížné. Udělám vše, aby to byl tentokrát dobrý víkend,“ dodal Bottas, který nedávno s Mercedesem prodloužil smlouvu na další sezonu.

Reklama

Související témata: