Hlavní obsah

Inter - Slavia 1:1Kousek od senzace! Slavia vyválčila s italským gigantem v Lize mistrů cenný bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Olayinka 0 : 1
90. Barella 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Slavia stála pár minut od prvotřídní senzace. Ještě na začátku nastavení úterního duelu ve skupině Ligy mistrů vedla na San Siru nad Interem gólem Olayinky 1:0, v 92. minutě však červenobílou pohádku rozprášil vyrovnávací trefou Barella. I tak je remíza na půdě favorita nečekaným úspěchem.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Inter Milán - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sešívaní, kteří se v hlavní fázi Champions League objevili po 12 letech, se favorita nezalekli. Od napadání po celém hřišti neustoupili ani proti Interu na jeho horké půdě. Po zisku míče se navíc snažili kombinovat. Za svoji odvahu byli málem odměněni triumfem nad vítězem Ligy mistrů z roku 2010. Zkraje zápasu ustáli nebezpečné situace před svojí brankou, po přestávce Olayinkou udeřili. V nastavení ale inkasovali po pohotové ráně Barelly.

V úvodu si s nervy slávistů pohrál gólman Kolář, který dva metry před brankovou čarou zariskoval, jeho přihrávka do strany proletěla těsně kolem nohy dotírajícího Lukaka. Belgický kanonýr nastoupil od první minuty, přestože se v pondělí spekulovalo o jeho lehčím zranění. Očekávalo se, že ho trenér Conte pošetří pro sobotní ligové derby s AC Milán.

Vzápětí Kolář vyřešil ošemetnou situaci po krátké malé domů od kapitána Součka. Mezi tyče se ale jako první trefili hosté, když Stanciu zakroutil přímý kop ze strany na první tyč. Handanovič se zaskočit nenechal.

Červenobílí, které na San Siru neúnavně povzbuzovaly tisíce fanoušků, si vzápětí pořádně oddechli. Nizozemský stoper De Vrij hlavičkoval úplně sám z malého vápna, netrefil však branku. Svého parťáka napodobil za deset minut z naprosto stejné pozice D’Ambrosio. Hlavičku sice nasměroval mezi tyče, Kolář ale Pražany výtečným zákrokem zachránil. Mezitím nebezpečně pálili Martínez a Lukaku.

Po půlhodině se pro změnu blýskli parádní akcí na jeden dotek slávisté, Masopust však nezvládl finální přihrávku. Krátce po přestávce to před Kolářem hořelo. Gólman Slavie nejprve vyškrábl prudký centr Sensiho na zadní tyč, vzápětí lapil dorážku Martíneze. Na opačné straně kontroval prudkou ránou Stanciu.

Pražané dál pokračovali v aktivitě, v 64. minutě se dostali do euforie. A s nimi zaplněný červenobílý sektor u střechy San Sira. Střelu střídajícího Zeleného gólman Handanovič vyrazil před sebe a Olayinka ze dvou kroků neomylně zavěsil! Branku sice zkoumal videorozhodčí, po chvilce ji posvětil.

Domácí byli úderem Pražanů zaskočení, Pražané mohli několikrát přidat druhou branku. Na konci zápasu si za to drbali hlavy. V nastavení je totiž o senzační vítězství připravila vyrovnávací branka Barelly.

Liga mistrů
Skupina F:
Inter Milán - Slavia 1:1 (0:0)
Branky: 90.+2 Barella - 63. Olayinka. Rozhodčí: Buquet - Debart, Pacelli - Letexier (video, všichni Fr.). ŽK: Asamoah, Martínez, Politano - Hovorka, Souček.
Inter: Handanovič - D'Ambrosio, De Vrij, Škriniar - Candreva (49. Lazaro), Sensi, Brozovič (71. Barella), Gagliardini, Asamoah - Martínez (71. Politano), Lukaku. Trenér: Conte.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Souček, Hušbauer - Masopust (79. Hilál), Traoré (60. Zelený), Stanciu - Olayinka. Trenér: Trpišovský.
Další úterní zápasy Ligy mistrů najdete zde >>>

Reklama

Související témata: