Hlavní obsah

Obávaná žlutá zeď předvedla nádherné choreo. Slávisty čeká v Dortmundu bouřlivá kulisa

Dortmund/Praha

Sešívaní se mají na co těšit. Borussia Dortmund si na úvod nového ročníku Ligy mistrů připsala v úterním střetnutí s Barcelonou na domácím hřišti remízu 0:0. Před zahájením střetnutí se předvedli zejména fanoušci, kteří si připravili impozantní choreografii. Slávisté se v Signal Iduna Parku představí 10. prosince v rámci závěrečného kola skupiny F. Na parádní představení domácích příznivců se můžete podívat ve videu níže.

Fanoušci Dortmundu předvedli v utkání Ligy mistrů parádní choreo.

 
Článek

V Dortmundu proti krajanům zazářil německý brankář Marc-André ter Stegen. Ten v 57. minutě zneškodnil pokutový kop Marcu Reusovi a domácího kapitána vychytal i v několika dalších příležitostech. I vzhledem k vývoji druhého poločasu mohou v Dortmundu mluvit o ztrátě, protože ke třem bodům měli zejména v druhém poločase o poznání blíž.

V Signal Iduna Parku tak zazářili zejména domácí příznivci německého celku. Ti si na nástup připravili skutečně efektní choreo. Na povel totiž vyhodili do vzduchu žluté konfety připomínající malé vlaštovky. Obávána žlutá zeď se tak na malou chvíli proměnila v pohyblivý nápis BVB.

Atmosféra na zápasech Borussie Dortmund je neskutečná a elektrizující. Nejaktivnější tribuně za brankou se přezdívá „The Yellow Wall" a hráče dokáže strhnout k heroickým výkonům. Signal Iduna Park prošel během let mnoha modernizacemi a jeho aktuální kapacita je 83 000, na zápasy Ligy mistrů je ovšem kapacita o několik tisíc menší kvůli regulím UEFA. Na stadionu se konala fotbalová mistrovství světa v roce 1974 a 2006.

Slavia se v Dortmundu představí 10. prosince. Závěrečné kolo skupiny F slibuje svěřencům Jindřicha Trpišovského bouřlivou kulisu.

Reklama

Související témata: