Hlavní obsah

Debakl. Znovu. A ještě jeden. Teď čínský klub v české lize slaví historický počin

Měli být zpestřením druhé ligy. Čínský klub China Golden Dragon, však poznává, že cesta mezi hokejově vyspělejší země bude možná ještě těžší, než samotní hráči očekávali. "Zlatý drak", jak zní v překladu název týmu, má v třetí nejvyšší české soutěži po třech zápasech děsivé skóre 1:28. Ve svém zatím posledním duelu se však dočkal velké premiéry, připsal si svůj první gól v soutěži.

Foto: Sport.cz

Čínský tým China Golden Dragon zatím na první body čeká

Článek

Cíl čínského klubu je jasný. Připravit se v třetí nejvyšší české soutěži co nejlépe na zimní olympijské hry, které se konají v Pekingu v roce 2022. Pomoci mu k tomu má nejen poměřování sil s místními kluby, ale i zkušený trenér a mistr světa z roku 1985 Jiří Šejba.

Jak se však zdá, druhá liga je prozatím nad síly snaživých Číňanů. Ve svém premiérovém utkání dostali nářez od Tábora 0:7, když už po úvodní třetině prohrávali o čtyři góly. Ve druhém na kluzišti Kolína napočítali ve své síti deset puků a naposledy ve středu ještě o jeden více v Příbrami.

Gól zařídil český útočník

Aspoň jedno pozitivum si však z duelu odvezli. V deváté minutě se dočkali svého vůbec prvního gólu v soutěži. I když pravda, z hole čínského hokejisty nepadl. Postaral se o něj český útočník a kladenský odchovanec Michal Kučera, nahrával mu jeho krajan Pavel Husarik.

"Tým může být konkurenceschopný. Sice máme věkově nejmladší tým, kterému zatím chybí zápasová vyhranost, ale kompenzujeme to velkou fyzickou připraveností. Individuálně jsou čínští spoluhráči na velmi dobré úrovni, jen si stále zvykají na český styl hokeje," říkal před začátkem soutěže střelec první branky čínského klubu pro hokej.cz. Michal Kučera.

Zda se jeho slova potvrdí, ukáží následující zápasy. Čínský tým hrající své "domácí" duely ve Slaném, vyzve předposlední celek ligy Davis servis České Budějovice, který na své první body v soutěži zatím také čeká.

Výsledky China Golden Gragon
SoupeřVýsledek
Tábor0:7
Kolín0:10
Příbram1:11

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice