Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Ostrava 2:0Středočeši doma dál válí, díky rychlým úderům porazili Baník

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Tatajev 1 : 0
49. Hubínek 2 : 0
Záznam online reportáže

Šest zápasů, 18 bodů. Fotbalisté Mladé Boleslavi jsou na podzim doma stoprocentní, vyhráli i šestý zápas. V nedělním duelu 10. kola porazili na svém stadionu 2:0 ostravský Baník. Povedly se jim vstupy do obou poločasů: v šesté minutě jim vedení zajistil Tatajev, v 49. minutě se trefil Hubínek. Středočeši zůstávají třetí, se ztrátou čtyř bodů na druhou Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi.

Článek

Boleslav, která v posledních čtyřech domácích utkáních v lize dala pokaždé minimálně 4 góly, šla od prvních vteřin tvrdě za vítězstvím. Do vedení mohla jít už ve druhé minutě: Mešanovič uvolnil Komličenka, kterému ale rána nesedla. Netrvalo však dlouho a domácí se dočkali. Na konci šesté minuty se po rohu Matějovského prosadil hlavou Tatajev.

Vzápětí mohl Mešanovič náskok navýšit, se třemi spoluhráči se hnal na dva obránce Baníku. Bosenský útočník vzal odpovědnost na sebe, zakončoval sám. Brankář Budinský ovšem hosty zachránil.

Další minuty si pronajal pro sebe útočník Baníku Kuzmanovič. Během krátké doby mohl třikrát skórovat. Jeho dvě dělovky vyškrábl vynikající Stejskal, po centru Filla pak zblízka hlavou minul.

Agilní Mešanovič po půlhodině přihrál do šance Matějovskému, jeho pokus stačil duchapřítomně zblokovat ve skluzu Fillo. Středočeši dál předváděli ofenzívní fotbal, po centru Matějovského z přímého volného kopu trefil Komličenko hlavou břevno.

Přestávka na aktivitě domácích neubrala, hned v 49. minutě přidali druhou branku. Matějovský přistrčil Hubínkovi, který z 18 metrů propálil Budinského.

V 64. minutě se blýskl boleslavský gólman Stejskal, který po rohovém kopu vytáhl reflexivní zákrok proti hlavičce Šindeláře z bezprostřední blízkosti. Krátce poté zlikvidoval i šanci střídajícího Baroše, následnou dorážku Smoly zablokoval Tatajev.

Definitivně do kolen mohl dostat Ostravu Komličenko. V 77. minutě po kombinaci s Mešanovičem pálil těsně vedle. Mrzet ho to ovšem nemuselo, na výhře Boleslavi se už nic nezměnilo.

Fotbalová liga - 10. kolo:
FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 2:0 (1:0)
Branky: 6. Tatajev, 49. Hubínek. Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Kříž. ŽK: Komličenko, Tatajev - Stronati, Smola. Diváci: 4324.
Ml. Boleslav: Stejskal - Křapka, Jakub Klíma, Tatajev, Fulnek - Bucha, Matějovský, Hubínek, Jiří Klíma (71. Túlio) - Mešanovič (87. Budínský), Komličenko. Trenér: Weber.
Ostrava: Budinský - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Reiter, Jánoš (24. Hrubý), Šindelář, Holzer (54. Smola) - Kuzmanovič, Diop (68. Baroš). Trenér: Páník.

Reklama