Hlavní obsah

Kladno jako otloukánek? Petr měl z Jágrova panství obavy a jen se mu potvrdily

Jan ŠkvorSport.cz

Ani na čtvrtý pokus se po návratu do extraligy hokejisté Kladna výhry nedočkali. V neděli proti Vítkovicím brali alespoň první bod za prohru 2:3 v prodloužení. Kouč a generální manažer Ostravanů Jakub Petr ale připouští, že pro Rytíře jde o krutý výsledek.

Foto: Roman Mareš

Jaromír Jágr v utkání proti Vítkovicím.

Článek

„Přiznávám, že z tohoto zápasu bychom byli rádi i za bod, nakonec se ale štěstí přiklonilo v prodloužení na naši stranu," uznával Petr, že jeho tým byl šťastnějším, ne lepším mužstvem.

Čtyři zápasy, čtyři prohry. Kladno je na startu nové extraligové sezony za otloukánka. Po úvodních dvou jasných porážkách v Třinci a s Hradcem Králové a nevydařené páteční první polovině duelu v Karlových Varech je však na jeho hře patrné zlepšení.

Už posledních třicet minut na ledě Energie dávalo tušit, že Kladenští na tom nejsou tak špatně, jak mohla napovídat nula na jejich bodovém kontě. Však i Petr si to uvědomoval. Proto své svěřence varoval, že i přes získaných osm bodů v prvních čtyřech duelech je v panství Jaromíra Jágra nečeká jednoduchý úkol.

„Po našem možná nečekaném přídělu bodů v úvodních čtyřech zápasech jsme mohli být v Kladně považováni za favority. Moje idea do téhle sezony ale je, že s naším mladým týmem v žádném zápase favority nebudeme. A v neděli se to jenom potvrdilo," věděl Petr.

Foto: Roman Mareš

Kladenský útočník Jaromír Jágr bráněný Tomášem Černým z Vítkovic.

Přestože po dvou třetinách byl stav bezbrankový, blíž k otevření skóre měli Rytíři. A hned několikrát. „Kladno bylo lepším týmem," přiznával Petr bez vytáček.

„V průběhu druhé třetiny by pro nás bod byl málo," věděl kladenský trenér a sportovní manažer David Čermák, že jeho tým měl v té době herně navrch.

Jenže ve třetím dějství Vítkovice dvakrát skórovaly a vedení 2:0 držely ještě necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby. „V té době bychom naopak brali bod všemi deseti," usmál se Čermák.

Last minute trefy Austina s Redlichem pak Kladnu zajistily aspoň bod. „Což je pozitivum. Proti Vítkovicím jsme podali nejkompaktnější výkon v sezoně. Už ve Varech jsme domácí přehrávali, teď to vypadalo ještě líp. Pořád nás ale trápí proměňování šancí," uvědomuje si Čermák, že na gól se Středočeši ohromně nadřou.

„Mé přesvědčení, a nedělní zápas ho jenom potvrdil, je jednoznačné: Z Kladna se body lehce vozit nebudou. Proto si velmi cením našich dvou," uzavřel Petr.

Reklama

Související témata: