Hlavní obsah

Spartě se po derby posmívají i v Anglii

Současná fotbalová Sparta má obrazně řečeno tolik otevřených ran, že je až příliš snadné do nich přisypávat sůl. Jako by nestačilo, že si z ní po nedělním derby a výsledkově diametrálně odlišném působení na evropské scéně utahují konkurenční slávisté. Po porážce 0:3 sklidili Letenští posměch i v britském tisku.

Vůbec jsem balon neviděl, vracel se ke kurióznímu vlastenci po derby Michal SáčekVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Český klub si najde cestu na stránky ostrovních médií jen opravdu zřídka, Spartě se to však povedlo v ne zrovna lichotivém světle. Server deníku Daily Mail si vybral z derby na Letné okamžik, kdy si klečící Michal Sáček dal zadkem vlastní gól, kterým poslal Slavii do vedení 2:0.

„To byla prdelačka!" hlásí ve škodolibém titulku Dail Mail (použil slovo bummer, které může znamenat v angličtině jak průšvih, tak úder zadnicí).

Foto: Sport.cz

Daily Mail píše o kuriozním vlastním gólu Michala Sáčka

„Záložník Michal Sáček se musel stydět poté, co dal hodně nešťastný vlastní gól... Překotná snaha ve vlastní šestnáctce domácích vedla ke komickému odrazu míče od Sáčkova zadku do vlastní brány," popisuje list kuriozní situaci.

I Daily Mail upozorňuje, že Sparta stále vede v historické vzájemné bilanci derby, ale v posledních letech v Praze jasně vládne Slavia.

Sparta se dostala naposledy na stánky Daily Mailu, když oficiální server Chelsea v minulé sezoně mylně uvedl, že se v Evropské lize utkají Blues se Spartou, místo se Slavií.

Reklama

Související témata: