Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 3:1Hanáci si poradili s Pardubicemi, vítězný gól si připsal Irgl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Strapáč 1 : 0
14. Holland 1 : 1
28. Irgl 2 : 1
0. Kolouch 3 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Olomouc vyhráli v 5. kole extraligy doma nad Pardubicemi 3:1 a bodovali v pátém ze šesti zápasů v sezoně. Vítěznou branku vstřelil ve 28. minutě Zbyněk Irgl a v poslední vteřině utkání pečetil výsledek při power play do prázdné branky Petr Kolouch. Dynamo vyšlo naprázdno ve čtvrtém z pěti duelů v ročníku.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Obránce Rhett Holland a brankář Jakub Štěpánek z Pardubic.

Článek

Hanáci se ujali vedení už po 79 vteřinách. Irgl uvolnil rozjetého Strapače, který překonal Štěpánka blafákem do forhendu. Ve čtvrté minutě mohl vyrovnat z úniku Hovorka, ale ztroskotal na Lukášovi. Domácí gólman si poradil i s tečí Harjua. Olomoučtí se ubránili i při Klimkově trestu a potom mohl zvýšit Kolouch.

Ve 14. minutě ještě neuspěl v šanci Harju, ale v pokračující akci se trefil obránce Holland. Vzápětí Dynamo hrozilo i v oslabení při Eklundově trestu. Harju ale brejk nedotáhl, protože mu sebral puk Strapáč a obránce Mikuš minul branku.

V úvodu druhé části skončilo těsně vedle Štěpánkovy branky Vyrůbalíkovo tečované nahození a o chvíli později přečíslení Ostřížka s Klimkem překazil Ivan. V 28. minutě se domácí dočkali opět vedení. Po Strapáčově přihrávce se dostal před Štěpánka Irgl a nadvakrát jej překonal.

Odpovědět mohl Matýs, ale jeho možnost překazil faulem Skladaný. Olomouc se ubránila i při Švrčkově trestu. Machalovi zabránil v zakončení Škůrek a z brejku zahrozili Strapáč s Irglem, který se při přečíslení ke koncovce nedostal, ale prověřil Štěpánka o chvíli později.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš.

Ve 49. minutě se domácí radovali z pojistky vedení, ale gól podle videorozhodčího nepadl. Potom si Štěpánek poradil s tečí Skladaného. Hosté se ubránili při Machačově trestu a v 55. minutě ztroskotal opět Skladaný na pardubickém gólmanovi. V závěru mohl při Švrčkově trestu vyrovnat Mandát, ale zamířil jen do Lukáše. Konečný výsledek stanovil těsně před koncem Kolouch.

5. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Strapáč (Irgl, Ondrušek), 28. Irgl (Strapáč, Škůrek), 60. Kolouch (Burian, Lukáš) - 14. Holland (Harju, Mandát). Rozhodčí: Šír, Veselý - Lučan, Kis. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 4197.
Olomouc: Lukáš - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Irgl, J. Knotek, Ostřížek - Klimek, Kolouch, Strapáč - Olesz, Nahodil, Burian - Hecl, Skladaný, V. Tomeček. Trenéři: Tomajko a Moták.
Pardubice: Štěpánek - Holland, Eklund, Piché, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš, Ivan - Hovorka, Mandát, Machala - J. Kloz, R. Kousal, Harju - O. Matýs, Pochobradský, M. Machač - Poulíček, M. Látal. Trenéři: Lubina, Bělohlav a Janecký.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec