Hlavní obsah

Slavia - Ml.Boleslav 1:0Mešanovič penaltu zahodil a své sešívané ušetřil, takže dál vládnou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Olayinka 1 : 0
Záznam online reportáže

Nadvláda obhájců titulu trvá. Fotbalisté pražské Slavie v utkání 11. ligového kola porazili Olayinkovým gólem Mladou Boleslav 1:0 a upevnili si tak první příčku. Exslávista Mešanovič v nastavení z penalty překopl branku. Sešívaní jako jediní v ligové sezoně ještě neprohráli, v nejvyšší soutěži bodovali 17x za sebou a soutěžní neporazitelnost drží už 24 zápasů. Doma v lize vyhráli devětkrát za sebou a mohou se těšit, jak ve středu ve druhém utkání Ligy mistrů v Edenu přivítají Dortmund.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie Praha střílí gól na 1:0 během utkání proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Eden sledoval duel dvou nejproduktivnějších mužstev ligy. Středočeši nastříleli za uplynulých deset kol 23 gólů, Pražané jen o jeden méně. Boleslav se ovšem střelecky prosazuje takřka výhradně doma, venku se ve čtyřech předchozích zápasech trefila pouze dvakrát.

Středočechům citelně chyběl vykartovaný kanonýr Komličenko. Bez něj se tedy museli v útoku spolehnout na exslávistu Mešanoviče, který tři roky oblékal sešívaný dres a oslavil v něm i titul.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Útočník Slavie Peter Olayinka (vlevo) se raduje z úvodního gólu proti Mladé Boleslavi se spoluhráčem Josefem Hušbauerem.

Jenže od začátku se hrálo na hostující branku. S tvrdým projektilem z Masopustovy kopačky si ještě brankář Stejskal poradil. Ve 14. minutě už ovšem zahřmělo. Stanciu utekl Matějovskému, uvolnil Masopusta a jeho přihrávku Túlio nešťastně tečoval přímo na Olayinkovy kopačky. Nigérijec se s šancí pranic nepáral a prudkou střelou pod břevno otevřel skóre. Stylově tak oslavil povolání do reprezentace, která si v Singapuru zahraje proti Brazílii.

Už je to tady zase, musel si na lavičce hostů říci kouč Jozef Weber. Proti Slavii stál jako trenér podeváté. V předchozích osmi zápasech s ní nezískal ani bod a připsal si celkové skóre 4:16...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie kroutí trestný kop.

Příval šancí v podání sešívaných ještě nekončil, branku těsně minul Hušbauer, dobré příležitosti nevyužil Masopust. Středočeši se až s postupem času osmělili a ve čtvrthodince před přestávkou hru vyrovnali. Hovorka v nastavení sestřelil na stojnou nohu Mešanoviče a musel být rád, že dostal jen žlutou kartu.

S jednobrankovým náskokem dokázali červenobílí ve druhém poločase hospodařit, bitva s Borussií je přece jen za dveřmi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Muris Mešanovič z Mladé Boleslavi a jeho neproměněná penalta v nastaveném čase utkání proti Slavii.

Stanciu z přímého kopu branku těsně minul, Hušbauerovu ránu soupeř zblokoval.

Až v poslední minutě nastavení v domácích hrklo. Budínského ránu skvěle vytáhl gólman Kolář, sudí Marek ovšem po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu za faul Zeleného na Křapku.

Míč si vzal Mešanovič a bombou nad bránu své sešívané ušetřil...

Fotbalová liga - 11. kolo:
Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 1:0 (1:0)
Branka: 14. Olayinka. Rozhodčí: Marek - Caletka, Leška - Proske (video). ŽK: Hovorka, Škoda - Matějovský, Tatajev. Diváci: 18 078.
Slavia: Kolář - Coufal, Hovorka, Kúdela (46. Frydrych), Bořil - Souček - Masopust, Hušbauer, Stanciu, Olayinka (89. Zelený) - Škoda (72. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Ml. Boleslav: Stejskal - Křapka, Tatajev, Pudil, Túlio (66. Klíma) - Bucha (54. Ladra), Budínský, Hubínek, Matějovský, Fulnek - Mešanovič. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: