Hlavní obsah

Kladno - Liberec 5:3Jágr udeřil dvakrát! Kladno připravilo Bílým Tygrům první prohru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kotvan 0 : 1
14. Jágr 1 : 1
17. Marosz 1 : 2
54. Austin 2 : 2
58. Austin 3 : 2
59. Birner 3 : 3
59. Jágr 4 : 3
60. Valský 5 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Kladno se vytáhlo! A Jaromír Jágr s ním. Rytíři zvítězili v dohrávce 7. kola 5:3 nad Libercem, který neuhájil pozici jediného dosud neporaženého celku hokejové extraligy. Vítězný gól zaznamenal Jágr, který se trefil dvakrát, rozhodující trefu sedmačtyřicetiletý majitel klubu zaznamenal v čase 58:39 dorážkou do odkryté branky. Dvakrát skóroval i obránce Brady Austin. Pro Kladno je to třetí výhra v řadě.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Jaromír Jágr se v utkání s Libercem trefil dvakrát.

Článek

Kladno se dočkalo prvního vítězství minulý týden v pátek, kdy vyhrálo ve Zlíně 2:1. Následně v neděli uspělo i doma proti Olomouci, s kterou prohrávalo už 0:3 a nakonec zvítězilo 4:3 v prodloužení. Uspělo i tentokrát, v tabulce je jedenácté.

Liberec v předešlých šesti utkáních ztratil jen dva body a byl posledním neporaženým týmem soutěže. Dnes mu nevyšel návrat na první místo tabulky.

Utkání předcházela minuta potlesku na počest zesnulého zpěváka Karla Gotta. Do obrany Rytířů se vrátil po dvou zápasech André Lakos, v útoku nahradil Martina Réwaye Antonín Melka. Liberci chyběl útočník Libor Hudáček, místo něhož se posunul do první formace Jan Ordoš a do hry se dostal devatenáctiletý Jan Šír.

Rytíři začali náporem, už v první minutě mohli otevřít skóre Zikmund a Stach, ale Peters Bílé Tygry podržel. Domácí sice měli převahu, ale v páté minutě při Lakosově trestu inkasovali. Od modré čáry se trefil Kotvan, který využil clony před Godlou. Odpovědět mohli hned vzápětí Strnad i Stach a v 10. minutě pomohla Petersovi po Melkově zakončení pravá tyč.

Hosté se následně ubránili při Šmídově vyloučení, ale ve 14. minutě už Kladno vyrovnalo. Jágr si vyměnil puk se Stachem, jeho první pokus přes bránícího Šmída Peters vyrazil, ale sedmačtyřicetiletý druhý nejproduktivnější hráč historie NHL se puku znovu zmocnil a zblízka skóroval.

V 16. minutě se dostal před Godlu Odroš, ale kladenský gólman zasáhl. O chvíli později ale oklamal Barinku Marosz a nadvakrát už Godlu překonal. Vyrovnal mohl ještě v úvodním dějství Redlich, který vyřešil individuálně přečíslení dvou na jednoho, Peters ale zasáhl betony.

Hned v úvodu druhé části se snažil překvapit Zikmund zpoza branky libereckého gólmana, který ale puk u levé tyče chytil. Sudí Roman Svoboda s Úlehlou si pak museli počkat na dvojí přezkoumání situace u videa. Kladno odolalo při dalším Lakosově vyloučení a ani Rytíři Kotvanův faul nepotrestali.

Potom se předvedl Valský, který v Kladně hostuje právě z Liberce. Nejdříve dvakrát zahrozil sám a ve 33. minutě vytvořil šanci pro Stacha. Na druhé straně neměl přesnou mušku Ordoš.

V úvodu třetí třetiny se Kladno ubránilo při Nashově pobytu na trestné lavici. V 47. minutě zneškodnil Godla Zacharův pokus z pravého kruhu. Za dvě minuty měl po Redlichově přihrávce možnost Machač, ale Peters jeho bekhendové zakončení zneškodnil.

V 52. minutě po kombinaci se Zikmundem nepřekonal libereckého gólmana Jágr a po jeho další práci před brankovištěm byl faulován před odkrytou brankou Zikmund. V následné přesilové hře už vyrovnal ranou od modré čáry Austin. A hned vzápětí mohl otočit stav Bláha, ale Peters zasáhl betonem.

Kladno se radovalo v 58. minutě, kdy se při signalizované výhodě trefil znovu od modré čáry Austin. Za 29 sekund sice vyrovnal při power play Birner, ale za dalších 27 vteřin strhl vedení zpět na stranu domácích Jágr. Kladenskou výhru ještě pojistil do prázdné branky Valský.

Dohrávka 7. kola hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 5:3 (1:2, 0:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 14. Jágr (Stach), 54. Austin (T. Kaut, Zikmund), 58. Austin (T. Kaut), 59. Jágr (Austin), 60. Valský (Zikmund) - 5. Kotvan (Marosz), 17. Marosz (Filippi, Hanousek), 59. Birner. Rozhodčí: R. Svoboda, Úlehla - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 4416.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Barinka, Smetana - Jágr, Stach, Zikmund - Redlich, P. Machač, J. Strnad - Valský, T. Kaut, O'Donnell - Hajný, Melka, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.
Liberec: Peters - Graborenko, Šmíd, Kotvan, Knot, Hanousek, Derner, Havlín - Ordoš, Bulíř, Birner - Lenc, Filippi, Marosz - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - J. Vlach, A. Musil, Šír. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.

Reklama

Související témata: