Hlavní obsah

Příbram - Olomouc 0:0Příbram po čtyřech prohrách znovu bodovala, gól ale zase nedala

Příbram

Fotbalisté Příbrami ve 12. kole první ligy doma remizovali s Olomoucí 0:0, bodovali po předchozích čtyřech prohrách, ale gól nedali počtvrté za sebou a celkem 416 minut. Sigma v nejvyšší soutěži prodloužila sérii bez porážky na šest zápasů a je v tabulce sedmá. Středočeši poskočili na 13. místo.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Václav Pilař (vlevo) z Olomouce v souboji s Karlem Soldátem z Příbrami.

Článek

První šanci si v šesté minutě vypracovali domácí. Rezek našel v šestnáctce Škodu, který po otočce přízemní ranou netrefil branku. Na druhé straně z halfvoleje minul také Plešek.

Domácí se přes větší aktivitu do zakončení příliš nedostávali, ve 36. minutě však Rezek po rohovém kopu vypálil nad břevno. Před pauzou ještě v dobré pozici promáchnul Škoda.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Michailo Cmiljanovič z Příbrami, Václav Pilař z Olomouce a Karel Soldát z Příbrami.

Příbramští vstoupili lépe i do druhého dějství a Alvir v 50. minutě z přímého kopu protáhnul Reichla. Jeho branku pak hlavou přestřelil úplně volný Kingue.

Chvíli nato zahrozila i Olomouc. K přímému kopu ze zhruba třiceti metrů se postavil Falta a napálil tyčku. Na druhé straně Reichl zlikvidoval Rezkovu ránu ze standardky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Olomouce Michal Reichl v Příbrami udržel čisté konto.

V 70. minutě Falta opět z dálky tvrdě vypálil z přímého kopu, ale tentokrát míč vyrazil brankář Kočí. Za čtvrt hodiny se blýskl také Reichl, který vytáhnul střelu náhradníka Stupareviče. Olomouc v Příbrami bodovala po třech prvoligových porážkách za sebou.

12. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Julínek - Podaný, Šimáček. ŽK: Rezek, Tregler, Soldát - Falta. Diváci: 1860.
Příbram: Kočí - Tregler, Kodr, Kingue, Cmiljanovič - Soldát - Nový (90.+1 Polidar), Alvir, Rezek, Zeman - Škoda (73. Stuparevič). Trenér: Nádvorník.
Olomouc: Reichl - Zahradníček (89. Kerbr), Beneš, Jemelka, Vepřek - Pilař, Houska, González (90.+3 Texl), Plšek, Falta - Nešpor (81. Greššák). Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: