Hlavní obsah

Sparta - Karviná 4:0Pomsty Franzovi se chopil Kozák, nasázel hattrick

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kozák 1 : 0
51. Kozák 2 : 0
59. Kozák 3 : 0
85. Kanga 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Oddechli si, že také jednou svedou vyhrát zápas v klidu. Fotbalisté pražské Sparty porazili ve 12. ligovém kole Karvinou 4:0 a týmu trenéra Františka Straky se tak revanšovali za dubnovou porážku 1:3. Strůjcem pomsty byl především útočník Libor Kozák, který zaznamenal hattrick. Druhý z jeho gólů posvětilo až video.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Kozák střílí gól Sparty v ligovém utkání s Karvinou.

Článek
Fotogalerie

Hledání ideální sparťanské sestavy pokračuje i na začátku října. Některé změny byly vynucené, protože Kaya onemocněl a Mandjeck bude chybět kvůli svalovému zranění z pohárového duelu v Jihlavě dva měsíce. Turka nahradil Hancko a s Lischkou vytvořili unikátní dvojici levonohých stoperů. Na kraji zálohy pak Plavšiče nahradil Graiciar, který se poprvé představil v základu. Do něj se nevešel ani Tetteh, jemuž vypršel trest za vyloučení v derby se Slavií.

Hned po deseti minutách dostali domácí vážné varování. Na dlouhý pas za obranu si naběhl Ndefe, z ostrého úhlu však trefil jen brankáře Heču. Sparta se nechala inspirovat a efekt se dostavil. Dlouhý nákop předvedl Trávník, míč sklepl Hložek a volný Kozák ve skluzu překonal Hrdličku. Útočník si tak připsal třetí ligový gól v rudém dresu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Třetí gól sparťanského útočníka Libora Kozáka v utkání proti Karviné.

Hosté tentokrát nebyli tak nebezpeční jako při své senzační dubnové výhře na Letné. Kozák dostal míč do sítě podruhé, radost mu však vzal odmávaný ofsajd.

Hned na začátku druhé půle domácí přežili Rundičovu šanci, pak už patřil zápas jen jim. Kozák po Haškově přihrávce vstřelil druhý gól. Původně byl znovu odmáván ofsajd, po přezkoumání u videa však byl uznán. Hned sedm minut poté pak předvedl skvělou individuální akci mladý Hložek a Kozák snadnou dorážkou do prázdné branky završil hattrick. Druhý v české lize, první si připsal v Liberci proti Slovácku, kdy proměnil tři penalty.

Když Karviná navíc po druhé žluté kartě přišla o Petráně, bylo kouči Strakovi jasné, že svou Letnou tentokrát nevyloupí.

Sparta pak zahazovala jednu šanci za druhou. Třeba střídající Tetteh dvakrát, břevno trefili Trávník a po něm Hložek. O čtvrtý gól se tak postaral až Kanga, který se sedmou podzimní trefou dotáhl v tabulce střelců na vedoucího Komličenka z Mladé Boleslavi.

Fotbalová liga - 12. kolo:
Sparta Praha - MFK Karviná 4:0 (1:0)
Branky: 14., 52. a 59. Kozák, 85. Kanga. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Koval - Houdek (video). ŽK: Hancko, Kanga, Sáček, Hašek - Rundič, Petráň, Hanousek. ČK: 61. Petráň. Diváci: 7181.
Sparta: Heča - Sáček, Hancko, Lischka, Frýdek - Graiciar (74. Plavšič), Trávník, Kanga, Hašek, Hložek (79. Vindheim) - Kozák (69. Tetteh). Trenér: Jílek.
Karviná: Hrdlička - Ndefe (46. Putyera), Kouřil, Rundič, Čonka - Lingr (88. Moravec), Smrž, Hanousek, Ba Loua - Petkov (79. Bukata), Petráň. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: