Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 2:1Mladá Boleslav otočila bitvu s Plzní a doma je stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Kopic 0 : 1
48. Budínský 1 : 1
90. Komličenko (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Mladá Boleslav doma zůstává stoprocentní! V neděli Středočeši doma složili na lopatky fotbalovou Plzeň, která přijela k zápasu 12. kola první ligy po sérii pěti výher v řadě. V první půli sice dominovali Západočeši, jenže po obrátce zaspali nástup, následně mohli několikrát inkasovat, a nakonec rozhodl využitý pokutový kop Komličenka - 2:1!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Mladé Boleslavi oslavují vítězný gól Nikolaje Komličenka z penalty proti Plzni.

Článek
Fotogalerie

Západočeši zahrozili už po dvou minutách hry, kdy sice domácí borci odvrátili rohový kop, jenže odražený míč získal za velkým vápnem Kalvach a s jeho dělovkou měl Stejskal starosti, nicméně dokázal balón vyrazit.

Plzeň byla silnější ve středu pole, získávala odražené míče, a tudíž měla hru pod kontrolou, přesto si dlouhé minuty nebyla schopná díky chybějící přesnosti v blízkosti pokutového území Středočechů vytvořit vyloženou šanci.

Po devětadvaceti minutách však hostující Hloušek přiklepl v pokutovém území míč proti noze Kovaříkovi, po jehož centru ve stoprocentní pozici hlavičkoval Hořava. Brankář Stejskal však dokázal senzačně míč vyškrábnout, nicméně Kopic dorážející do odkryté branky už neměl problém skórovat - 0:1.

Vzápětí mohli Západočeši náskok navýšit, jenže po Kopicově centru z pravé strany stihl Kovaříkův střelecký pokus zablokovat Tatajev. Boleslavští se do první gólové pozice dostali až po čtyřiceti minutách hry, kdy Mešanovič přiklepl míč rozběhnutému Komličenkovi pálícímu zpoza velkého vápna těsně vedle.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Jan Kovařík z Plzně a Antonín Křapka z Boleslavi.

Domácím následně vyšel skvěle nástup do druhého poločasu, kdy Matějovský posunul ze středu pole míč na pravou stranu k Budínskému, který si kolem Hlouška navedl míč do pokutového území a technickou střelou srovnal - 1:1.

Boleslavští výrazně ožili. Fulnek ve velké šanci však hlavičkoval přímo do náruče Hřušky, po patičce Komličenka a přízemním centru Klímy nedosáhl na balon před odkrytou brankou Mešanovič.

Plzeňští se nicméně rychle oklepali a byli nebezpečné zejména díky akcím Kopice, po jehož centru měl stoprocentní šanci Kovařík, ale brankář Stejskal skvěle vytěsnil balon na roh. Parádním zákrokem následně zmařil i vyloženou příležitost Hořavy.

Boleslavští v ofenzivě hru zjednodušili, hráli přímočaře a dostávali se do slibných střeleckých situací. V té největší však po Pudilově hlavičce pálil zcela osamocený Klíma z malého vápna mimo plzeňskou branku.

Foto: Vít Černý, ČTK

Nikolaj Komličenko z Boleslavi před kopnutím penalty proti Plzni.

Rozuzlení přišlo v nastaveném čase, kdy Matějovský parádním pasem vyslal do šance Klímu, jehož ránu sice Hruška vyrazil, ale současně podle sudího zastavil nedovoleně i domácího hráče a z nařízené penalty Komličenko zajistil triumf Mladé Boleslavi 2:1.

12. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Viktoria Plzeň 2:1 (0:1)
Branky: 48. Budínský, 90.+2 Komličenko z pen. - 29. Kopic. Rozhodčí: Lerch - Kubr, Dobrovolný. ŽK: Matějovský, Komličenko - Krmenčík, Kalvach, Chorý. Diváci: 4500.
Mladá Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma, Tatajev, Pudil, Křapka - Budínský (86. Hašek), Hubínek, Matějovský, Fulnek (57. Klíma) - Mešanovič (67. Ladra), Komličenko. Trenér: Weber.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Hloušek - Kalvach, Procházka - Kopic, Hořava (90. Beauguel), Kovařík (61. Kayamba) - Krmenčík (79. Chorý). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: