Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 4:3 PPDramatické derby vyhrály Karlovy Vary, rozhodlo se v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Petružálek 0 : 1
15. Vondráček 1 : 1
18. Flek 2 : 1
24. Jarůšek 2 : 2
41. Rachůnek 3 : 2
58. Petružálek 3 : 3
63. Koblasa 4 : 3
Záznam online reportáže

škv, rjmSport.cz
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů vyhráli podkrušnohorské derby s Litvínovem, výhru urvali v prodloužení 4:3. Uťali tak tři a půl roku dlouhou sérii, kdy čekali na vítězství nad Vervou. Rozhodující trefu zaznamenal v 63. minutě útočník Petr Koblasa.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Útočník Litvínova Richard Jarůšek a brankář Karlových Varů Filip Novotný v akci během utkání extraligy.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté Karlových Varů porazili v předehrávce 9. kola hokejové extraligy Litvínov 4:3 v prodloužení a zabrali po pěti porážkách za sebou. V čase 62:51 rozhodl útočník Petr Koblasa. Severočeši ve čtvrtém utkání venku v sezoně poprvé bodovali, ale prohráli šestý z posledních sedmi zápasů.

Podkrušnohorské derby začalo v opatrnějším tempu a v úvodu si ani jeden tým nevytvořil větší brankovou příležitost. V 9. minutě ale kuriózním způsobem otevřel účet zápasu Petružálek, kterému stačilo pouze vložit hokejku do rozehrávky Graňáka a překvapený Novotný jen sledoval, jak puk skončil za jeho zády.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští fanoušci během extraligového hokejového derby s Litvínovem.

Když se domácí oklepali z nešťastné branky, prosmýkl se v 15. minutě mezi litvínovskými obránci Vondráček a prostřelil Januse mezi betony. Aktivnější Energie otočila skóre v 18. minutě. Při Kašparově vyloučení využil přesilovou hru Flek, který zužitkoval Grígerovu přihrávku zpoza branky.

Na začátku druhého dějství Novotný zlikvidoval příležitosti agilního Jarůška a Petružálka, ale ve 24. minutě za něj už zapadla Jarůškova nenápadná střela. Zatímco Litvínov potrestal v této fázi každou chybu domácích, pozorný Janus v polovině zápasu dokázal mimo jiné zneškodnit při samostatném nájezdu i Koblasův blafák.

Když následně po dorážce Skuhravého skončil puk za zády litvínovského gólmana, sudí po konzultaci s videorozhodčím branku neuznali. Ve 34. minutě neudržel nervy na uzdě Koblasa a po naražení protihráče na mantinel obdržel trest na dvě plus deset minut.

Ve třetí části po úvodním náporu Severočechů ujel Rachůnek a po 53 vteřinách hry vrátil vedení na stranu domácích. Po zbytek třetiny se šance střídaly na obou stranách. V závěru se hosté tlačili za vyrovnáním a v 58. minutě se dočkali. Bombou od pravého mantinelu se podruhé v zápase trefil Petružálek.

Domácí ještě v poslední minutě řádné hrací doby mohli potrestat špatné střídání Litvínova, ale nabídnutou přesilovku nevyužili. A to ani její zbytek v prodloužení. V 63. minutě ale rozhodl ve prospěch Energie Koblasa, který projel přes celé hřiště a z levého kruhu překonal Januse.

Hokejová Tipsport extraliga, předehrávka 9. kola:
Karlovy Vary - Litvínov 4:3 v prodloužení
Branky a nahrávky: 15. Vondráček (Skuhravý, M. Rohan), 18. Flek (Gríger, T. Rachůnek), 41. T. Rachůnek (Flek), 63. Koblasa - 9. J. Petružálek, 24. Jarůšek (Ščotka), 58. J. Petružálek (V. Hübl, F. Lukeš). Rozhodčí: Pešina, Hradil - J. Frodl, Komárek. Vyloučení: 1:3, navíc Koblasa 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3399.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Kubka - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, Raška, T. Mikúš - Kohout, T. Knotek, Gorčík - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.
Litvínov: Janus - Jánošík, Kubát, J. Říha, Ščotka, Štich, L. Doudera - L. Kašpar, V. Hübl, F. Lukeš - Jarůšek, M. Hanzl, J. Petružálek, - Jurčík, Helt, Trávníček - Myšák, J. Mikúš, Gerhát. Trenéři: Šlégr, Kotrla a Skuhrovec.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice