Hlavní obsah

Medveděv - Tsitsipas 7:6, 7:5Medveděv je opět ve finále, v Šanghaji vyzve Zvereva

Praha
Aktualizováno

Ruský tenista Daniil Medveděv po výhře 7:6, 7:5 nad Stefanosem Tsitsipasem z Řecka postoupil v Šanghaji do finále a na šestém turnaji za sebou si zahraje o titul. Jeho soupeřem bude Němec Alexander Zverev, který si poradil 6:3, 6:4 s Matteem Berrettinim z Itálie.

Foto: Aly Song, Reuters

Daniil Medveděv během semifinále v Šanghaji.

Článek

Celkově se Medveděv představí už v devátém finále v sezoně, což se před ním od roku 2000 povedlo jen dalším šesti hráčům. Třiadvacetiletý Rus napodobil výkony Novaka Djokoviče, Rafaela Nadala, Rogera Federera, Andyho Murrayho, Davida Ferrera a Marata Safina.

O čtvrtý titul v sezoně a sedmý celkově bude Medveděv usilovat proti Zverevovi, se kterým prohrál všechny čtyři dosavadní zápasy a získal v nich jediný set. Dvaadvacetiletý Němec bude hrát o dvanáctý titul v kariéře a druhý v ročníku.

V Tchien-ťinu už znají finalistky

Švédská tenistka Rebecca Petersonová a Britka Heather Watsonová se v neděli utkají o titul na turnaji v Tchien-ťinu. Obě hráčky dosud drží ve finálových duelech stoprocentní úspěšnost. Watsonová si finále na okruhu WTA zahraje počtvrté v kariéře a předchozí tři pokusy vždy proměnila v zisk trofeje. Petersonová před měsícem uspěla hned při své finálové premiéře v Nan-čchangu.

Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Stockholmu musela v semifinálovém duelu s Ons Džabúrovou od počátku dotahovat. Tuniská soupeřka první set získala hladce 6:0, Petersonová se ale dokázala vzpamatovat a další dvě sady vybojovala 6:4, 7:5.

Watsonová, která v posledních letech vypadla z elitní stovky světového žebříčku, porazila Rusku Veroniku Kuděrmětovovou 6:1, 6:4. Na kontě už má tituly z Ósaky, Hobartu a Monterrey, poslední trofej v Mexiku ale získala před třemi lety.

Obě hráčky se spolu utkaly na okruhu WTA jen jednou. Před dvěma týdny ve Wu-chanu byla úspěšnější o tři roky mladší Petersonová, která vyhrála 6:2, 6:2.

Gauffová si v Linci zahraje poprvé finále

Americká tenistka Cori Gauffová si v patnácti letech zahraje poprvé o titul na okruhu WTA. Po čtvrtfinálovém vítězství nad nasazenou jedničkou Kiki Bertensovou z Nizozemska ji v semifinále nedokázala zastavit ani Němka Andrea Petkovicová. Gauffová porazila o 17 let starší soupeřku 6:4, 6:4 a stala se nejmladší finalistkou od října 2004, kdy Nicole Vaidišová získala titul v Taškentu ve věku 15 let a 177 dnů.

Gauffová, která poprvé zazářila mezi elitou v letošním Wimbledonu, v Linci prohrála finále kvalifikace, ale do soutěže se dostala jako lucky loser a je v ní k nezastavení. Po dnešním úspěchu nad bývalou hráčkou z první desítky bude v neděli její poslední soupeřkou Jelena Ostapenková z Lotyšska.

Předloňská šampionka French Open sice v semifinále s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou čelila třem mečbolům, ale nakonec vyhrála 1:6, 7:6, 7:5 a postoupila do prvního finále od loňského března. Dvaadvacetiletá Ostapenková si zahraje o třetí titul v kariéře a první od triumfu na turnaji v Soulu v září 2017.

TCHIEN-ŤIN (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Petersonová (Švéd.) - Džabúrová (Tun.) 0:6, 6:4, 7:5,
Watsonová (Brit.) - Kuděrmětovová (Rus.) 6:1, 6:4.
ŠANGHAJ (tvrdý povrch, dotace 8 322 885 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Medveděv (3-Rus.) - Tsitsipas (6-Řec.) 7:6 (7:5), 7:5
A. Zverev (5-Něm.) - Berrettini (11-It.) 6:3, 6:4
LINEC (tvrdý povrch, dotace 250 000 eur):
Dvouhra - semifinále:
Gauffová (USA) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 6:4
Ostapenková (Lot.) - Alexandrovová (8-Rus.) 1:6, 7:6 (7:5), 7:5

Reklama