Hlavní obsah

Loni tam měla vážnou nehodu, přesto tam chce závodit znovu. Talentovaná Flörschová se chystá do Macau

Praha

Bude to rok, co Sophia Flörschová při světovém finále formule 3 v Macau po střetu s jiným vozem vyletěla z trati a utrpěla vážné poranění páteře. Osmnáctiletá závodnice se po úspěšné operaci a rehabilitaci vrátila už po několika měsících na trať a nyní se chystá opět do Macau.

Foto: Sport.cz

Sophia Flörschová.

Článek

Sophia Flörschová si z loňské nehody pamatuje hodně. Přesto se chce na okruh, kde se horor odehrál vrátit. Německá závodnice se v listopadu při světovém finále formule 3 v Macau v rychlosti více než 270 km/h srazila s jiným vozem a vyletěla z trati. Proletěla přes bariéry a narazila do konstrukce pro fotografy.

Jako zázrakem z hrozivě vypadající havárie vyvázla jen se zraněními. Kdokoliv totiž záběry viděl, myslel, že to dopadlo mnohem hůře. Mladičká jezdkyně utrpěla zlomeninu sedmého krčního obratle a podstoupila několikahodinovou operaci. Po několika dnech už hlásila, že se bude chtít k závodění vrátit.

Jakmile přestala rehabilitovat, začala s přípravou na návrat. Už v březnu se svým týmem Van Amersfoort Racing testovala na okruhu v italské Monze a šéf si jí nemohl vynachválit. Během sezony pak jezdila v regionálním evropském formulovém šampionátu. Před posledními závody, které se jedou o nadcházejícím víkendu, je v průběžném pořadí na šestém místě z osmnácti.

Letošní sezona pro ni ale bude ještě pak pokračovat. Flörschová se chce zúčastnit Velké ceny Macaa, která se pojede příští měsíc. „Opravdu chci jet závod v Macau,“ potvrdila na sociálních sítích talentovaná závodnice, která doufá, že se jí jednou podaří získat místo u týmu formule 1.

Reklama