Hlavní obsah

Staňte se vegany, vyzval Hamilton fanoušky k záchraně lidstva

Praha

Lewis Hamilton už zase svými názory vzbuzuje emoce. Jezdec Mercedesu se po Velké ceně Japonska na sociálních sítích zamýšlel nad tím, jak zachránit planetu. „Staňte se vegany,“ vyzval své fanoušky pětinásobný světový šampion formule 1. Avšak za svá slova schytal i kritiku, a tak příspěvek raději smazal.

Foto: Sport.cz

Lewis Hamilton donedávna užíval své soukromé letadlo.

Článek

Myslí prý na planetu, tak se stal před několika lety veganem. To, že ji ale ničí jako jezdec formule 1 a donedávna i jako majitel soukromého letadla, nijak neřeší. Lewis Hamilton opět vyvolal emoce svými výroky na sociálních sítích. Po návratu z Velké ceny Japonska, která byla ovlivněna tajfunem, se totiž zamýšlel nad tím, jak zachránit lidstvo.

Fanoušci se po přečtení jeho vzkazu rozdělili. Zatímco jedni si o britského pilota dělali starosti, zda je v pořádku, druzí ho kritizovali. „Zánik naší rasy se stává čím dál tím pravděpodobnějším. Svět je celý zmatený. Světoví politici jsou buď nevzdělaní, nebo se o životní prostředí vůbec nezajímají,“ rozepsal se Hamilton.

„Vzdělávání je klíčem. Učili nás, že konzumace živočišných produktů je pro nás dobrá, ale lhali nám stovky let. Trvalo mi dvaatřicet let, než jsem pochopil můj dopad na svět a než jsem si uvědomil, co mohu dělat lépe. Chci, aby můj život něco znamenal, protože doposud neměl smysl. Chci být součástí řešení,“ vysvětloval pětinásobný světový šampion formule 1.

„Staňte se vegany, je to jediný způsob, jak zachránit naši planetu,“ vyzval fanoušky jezdec Mercedesu. „Lze to udělat velice rychle. Stačí jen naladit svou mysl. Upřímně, cítím, jak se všeho vzdávám,“ dodal ve svém příspěvku, který později smazal, ale zahraniční média ho stihla zaznamenat.

Vedoucí muž průběžného pořadí šampionátu již v minulosti za své názory ohledně veganství schytal kritiku. Rozčílil farmáře tím, když oznámil, že bude veganem, protože krávy do ovzduší vypouštějí mnoho oxidu uhličitého. Ti nechápali, jak tohle může říct někdo, kdo působí ve formuli 1, která také neprospívá životnímu prostředí.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články