Hlavní obsah

Brno - Plzeň 3:1Gulašova impozantní série skončila! Kometa jde do čela extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Mertl 0 : 1
7. O. Němec 1 : 1
21. Zaťovič 2 : 1
60. Lev 3 : 1
Záznam online reportáže

škv, likČTKSport.cz
Aktualizováno

Impozantní střelecká série Milana Gulaše skončila! Plzeňský kapitán, který dokázal v každém z úvodních deseti extraligových zápasů Západočechů vstřelit alespoň jednu branku, vyšel v předehrávce 12. kola na ledě Brna gólově naprázdno a nevylepšil svůj rekord základní části samostatné české extraligy. Škodovka prohrála 1:3, Kometa se po sedmé výhře z posledních osmi duelů vyhoupla přes Třinec do čela tabulky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu proti Plzni. Zleva autor branky Ondřej Němec, Petr Holík, Stanislav Svozil a Lukáš Kucsera.

Článek
Fotogalerie

Brňané sice prohrávali po brance Tomáše Mertla, ale vyrovnal obránce Ondřej Němec a v 21. minutě otočil skóre Martin Zaťovič. Výsledek ještě pojistil v závěrečné power play Jakub Lev.

V dresu Komety si odbyl premiéru útočník Vladimír Svačina, který přišel z prvoligové Poruby. Za Plzeň nastoupil poprvé obránce Tomáš Voráček, který hostuje z pražské Sparty.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Mertl z Plzně překonává Karla Vejmelku v brance Brna.

První možnost měl ve čtvrté minutě hostující Vlach, který zachytil rozehrávku Ondřeje Němce, ale jeho pokusu z levého kruhu chyběla přesnost. V čase 6:23 se hosté ujali vedení, když po kombinaci s Gulašem snadno skóroval Mertl. S osmi góly se osamostatnil na druhém místě tabulky střelců za Gulašem (13 gólů).

Kometa bleskově za 26 sekund vyrovnala. Holík vyslal do úniku Ondřeje Němce, který si před Frodlem stihl přehodit puk na bekhend a zakončit do odkryté branky. Vrátit hostům vedení mohl ve 13. minutě Vlach, který ujel po přihrávce Eberleho, ale blafákem do forhendu na Vejmelku nevyzrál.

Po 43 vteřinách druhé části otočil stav Zaťovič, který proměnil ideální Holíkovu přihrávku v přečíslení. Ve 23. minutě měl domácí kapitán další šanci, ale tentokrát Frodla nepřekonal.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Útočník Vladimír Svačina si odbyl premiéru v dresu brněnské Komety.

Kometa držela těsný náskok i díky Vejmelkovi, který v úvodu třetí třetiny vyřešil závar před svou brankou. V 50. minutě měl jít pykat za zákrok na Gulaše Kucsera, ale plzeňský kapitán trest sportovně zrušil. Plzeň se dočkala přesilovky vzápětí po Lvově faulu, ale nevyužila ji. Výsledek dovršil 15 sekund před koncem do prázdné branky Lev. Tři body za gól a dvě asistence si připsal Ondřej Němec.

Předehrávka 12. kola hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Škoda Plzeň 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. O. Němec (P. Holík, Zaťovič), 21. Zaťovič (P. Holík, O. Němec), 60. Lev (O. Němec, Pyrochta) - 7. Mertl (Gulaš). Rozhodčí: Mrkva, Smetana - Seewald (oba Rak.), Lederer. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 7524.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Svozil, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec - Kucsera, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, Plekanec, Plášek - Lev, J. Hruška, Orsava - Jenyš, Kusko, Svačina. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Moravčík, Čerešňák, M. Houdek, L. Kaňák, Budík, T. Voráček - Gulaš, Mertl, P. Straka - Eberle, Roman Vlach, V. Němec - Indrák, Kodýtek, Pour - Kantner, Rob, Matiášek. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Reklama

Související témata: