Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 2:0Produktivnější Vítkovice předčily Litvínov a utnuly sérii proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Lakatoš 1 : 0
60. Gregorc 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic se po třech týdnech dočkali bodového zisku, když v utkání 11. kola extraligy doma porazili Litvínov 2:0. Postarali se o to Dominik Lakatoš a Blaž Gregorc, který výsledek pečetil při power play. Ostravané tak usekli nejen šňůru čtyř porážek za sebou, ale rovněž sérii čtyř proher na domácím ledě. Brankář Miroslav Svoboda si připsal první čisté konto ve vítkovickém dresu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Dominik Lakatoš z Vítkovic se raduje z vítězného gólu proti Litvínovu.

Článek

Vítkovicím na poslední chvíli vypadl ze sestavy kvůli zdravotním potížím nejproduktivnější hráč Bukarts. Snad možná proto domácí v první části Honzíka v litvínovské brance zásadně neohrozili. Severočeši opticky působili čiperněji a svěžeji a mezerami ve středním pásmu pronikli do několika šancí. Největší vzruch přinesla 15. minuta: Hüblův sólový nájezd zakončený blafákem Svoboda se štěstím ustál, stejně tak následné obléhání branky, při kterém neprostřelil shluk těl v brankovišti Kašpar.

Mírná převaha Severočechů ve druhé části nabrala na síle. Hned ve 22. minutě promarnil další sólo Jurčík, ve 27. minutě v přesilovce Svoboda reflexivně vyrazil vyloženou šanci Myšáka a Jánošík při hře pět na čtyři stačil trefit ještě tyčku.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Litvínovský útočník Richard Jarůšek před brankářem Vítkovic Miroslavem Svobodou.

Vítkovice do té doby paběrkovaly. Nakonec pro ně ale druhá část dopadla nad očekávání. První opravdovou příležitost měl až ve 35. minutě Mallet, Honzík však jeho nájezd zprava kryl. Další brejk Vítkovicím přinesl radost: Lakatoš ve 38. minutě zasekl obránci a pohotovým švihem zavěsil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

O puk bojují (zleva) Petr Šidlík z Vítkovic a Jan Myšák z Litvínova.

Lakatoš mohl v úvodu třetího dějství i zvýšit, ale Honzíka zblízka nepřekonal. Vítkovicím vedení hrálo do karet. Z defenzívy vyrážely do kontrů a po příležitosti Němce ve 47. minutě hosty hodně podržel Honzík. Výsledek potvrdil až trefou do prázdné branky při litvínovské power play 36 sekund před koncem Gregorc. Litvínov po čtyřech zápasech, kdy dokázal zabodovat, vyšel tentokrát naprázdno.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 38. Lakatoš (D. Krenželok), 60. Gregorc (D. Krenželok). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Bryška, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 4007.
Vítkovice: M. Svoboda - D. Krenželok, Gregorc, Kvasnička, Šidlík, Trška, Výtisk - Schleiss, O. Roman, Mallet - P. Zdráhal, Š. Stránský, Lakatoš - E. Němec, Vopelka, Dej - Guman, Werbik, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Litvínov: Honzík - Jánošík, Baránek, J. Říha, Ščotka, Štich, L. Doudera, Kubát - L. Kašpar, V. Hübl, F. Lukeš - J. Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek - Jurčík, Válek, Trávníček - Myšák, Mikeš, Gerhát. Trenéři: Šlégr, Kotrla a Skuhrovec.

Reklama