Hlavní obsah

Eibar - Barcelona 0:3Barcelona si před Slavií zastřílela a po nečekané prohře Realu jde do čela

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony se na středeční duel se Slavií Praha v Lize mistrů naladili sobotní výhrou 3:0 na hřišti Eibaru. Páté soutěžní vítězství za sebou zajistili katalánskému velkoklubu v 9. kole španělské ligy hvězdní útočníci Antoine Griezmann, Lionel Messi a Luis Suárez. Barcelona se posunula do čela tabulky, protože do té doby vedoucí Real Madrid večer poprvé v této sezoně prohrál na hřišti Mallorky gólem Laga Juniora ze sedmé minuty.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Lionel Messi z Barcelony (vlevo) se snaží uniknout hráčům Eibaru.

Článek

Barcelona vykročila za ziskem tří bodů ve 13. minutě, kdy si za obranu zaběhl Griezmann a únik přesně zakončil. Po necelé hodině hry přidal další gól obhájců titulu po kombinaci ve vápně Messi, který v desátém zápase proti Eibaru vylepšil svoji bilanci o 16. branku. Suárez po přihrávce argentinského útočníka uzavřel skóre v 66. minutě.

Barcelona odehrála utkání v sestavě Ter Stegen - Roberto (46. Semedo), Umtiti, Lenglet, Alba - De Jong (79. Rakitič), Busquets, Arthur (71. Vidal) - Messi, Suárez, Griezmann.

Mallorca se proti favorizovanému soupeři prosadila v sedmé minutě a vedení už udržela. První trefu v sezoně si připsal obstřelem na zadní tyč útočník Lago Junior. Real si mnoho velkých příležitostí nevypracoval, zápas navíc dohrával bez vyloučeného obránce Álvara Odriozoly.

Foto: Javier Barbancho, Reuters

Útočník Realu Madrid Karim Benzema zpytuje svědomí po neproměněné šanci na hřišti Mallorky.

"Bílý balet" podlehl Mallorce po více než deseti letech a na vedoucí Barcelonu ztrácí jeden bod. Mallorca vyhrála podruhé za sebou a je čtrnáctá.

Atlético Madrid neudrželo vedení v domácím zápase s Valencií a po remíze 1:1 čeká v lize tři utkání na vítězství. Celek z hlavního města vyslal během první půle 11 střel na branku a ve 36. minutě otevřel skóre po proměněné penaltě Diega Costy.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Fotbalisté Valencie se radují z vyrovnávacího gólu na hřišti Atlétika Madrid.

Deset minut před koncem se ale zranil Joao Felix, a protože trenér Atlética Diego Simeone už třikrát střídal, dohrávali jeho svěřenci v deseti. Přesilovku využil v 82. minutě kapitán Valencie Dani Parejo. V závěru se síly vyrovnaly po vyloučení I Kang-ina, skóre už se ale nezměnilo.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo
Eibar - FC Barcelona 0:3 (13. Griezmann, 58. Messi, 66. Suárez)
Atlético Madrid - Valencie 1:1 (36. Costa z pen. - 82. Parejo)
Getafe - Leganés 2:0 (64. a 84. Ángel)
Mallorca - Real Madrid 1:0 (7. Lago Junior)

Reklama

Související témata: