Hlavní obsah

Juventus - Boloňa 2:1Juventus si doma poradil s Boloňou a upevnil si první místo

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu zdolali v osmém kole italské ligy Boloňu 2:1 a pojistili si první místo. V dresu poraženého týmu odehrál celé utkání na pozici levého obránce český reprezentant Ladislav Krejčí. Bergamo neudrželo třígólové vedení na hřišti Lazia Řím a remizovalo 3:3. Ve druhé minutě nastavení vyrovnal z penalty nejlepší střelec soutěže Ciro Immobile.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Útočník Juventusu Cristiano Ronaldo se raduje ze své trefy do sítě Bologni.

Článek

Juventus poslal do vedení prudkou ranou na přední tyč Cristiano Ronaldo. Pětinásobný držitel Zlatého míče se trefil i ve svém pátém domácím zápase v sezoně. O chvíli později ale hosté vyrovnali zásluhou Danila.

Po vyrovnaném prvním poločase začali hráči "Staré dámy" zvyšovat tlak a v 54. minutě rozhodl po chybě obrany Miralem Pjanič. V úplném závěru mohl vyrovnat střídající Federico Santander, hlavičkou ale trefil břevno a jeho následné nůžky zlikvidoval brankář Gianluigi Buffon.

Juventus má v čele soutěže náskok čtyř bodů před Interem Milán, který má o zápas méně. Boloňa je na 12. místě.

V Římě to po prvním poločase vypadalo na jasnou záležitost pro Bergamo, když na dva slepené góly Luise Muriela navázal Alejandro Gómez. Argentinský záložník se v Serii A trefil poprvé v kariéře ve třech zápasech v řadě.

Foto: Angelo Carconi, ČTK/AP

Útočník Lazia Řím Ciro Immobile oslavuje jednu ze svých dvou proměněných penalt proti Atalantě Bergamo.

Trenér Lazia Simone Inzaghi udělal do druhé půle dvě změny v sestavě a jeho svěřenci se v rozmezí dvou minut dostali zpět do zápasu. V 69. minutě proměnil Immobile penaltu a o minutu později snížil na rozdíl jednoho gólu Joaquín Correa. V závěru proměnil svůj druhý pokutový kop Immobile a devátou trefou v sezoně zajistil Laziu bod.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:
Lazio Řím - Bergamo 3:3 (69. z pen. a 90.+2 z pen. Immobile, 70. Correa - 23. a 28. Muriel, 37. Gómez)
Neapol - Hellas Verona 2:0 (37. a 67. Milik)
Juventus Turín - Boloňa 2:1 (19. Ronaldo, 54. Pjanič - 26. Danilo)

Reklama

Související témata: