Hlavní obsah

Plzeň - Ostrava 3:0Plzeň sestřelila Baník po přestávce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Hejda 1 : 0
60. Krmenčík 2 : 0
Záznam online reportáže

Souboj druhého se čtvrtým vyzněl jednoznačně pro Plzeň. V nedělním duelu 13. kola fotbalové ligy porazila v Dosan Areně Ostravu 3:0. Všechny góly viktoriáni vstřelili po přestávce, když se postupně trefili Hejda, Krmenčík a Chorý. Před nedělním domácím hitem se Slavií se na červenobílého lídra dotáhli na šest bodů. Baník zůstal čtvrtý.

Článek

První půlhodinu na hřišti existovali pouze domácí, na Baník se valil jeden útok za druhým. Poprvé Viktoria zahrozila v 10. minutě: Kopicův prudký centr si zpracoval Krmenčík na prsa, volej namířil vedle. Minutu poté dopadl stejně Procházkův pokus o obstřel. V 24. minutě vyslal ostrou ránu Řezník, Budinský ji vyrazil k Limberskému, plzeňský obránce střílel pohotově do boční sítě. Pak se blýskl parádní akcí Kayamba, který vysunul Kopice. Po jeho přihrávce trefil Krmenčík tyč.

Další rýsující se možnost pokazil chybnou přihrávkou Kayamba, následný brejk hasil Brabec za cenu žluté karty. Hrubý z trestného kopu přízemní střelou ale nemohl Hrušku překvapit. Co se viktoriánům nepovedlo za celé úvodní dějství zvládli za pět minut půle druhé - po rozehraném rohu usměrnil Hejda pohotově do sítě přihrávku Hlouška.

Zazlobili i hosté, Kuzmanovič projektilem z 22 metrů protáhl Hrušku. Namísto vyrovnání ale přišel druhý úder Viktorie. Hloušek nadýchaným centrem našel na malém vápně Krmenčíka, jeho hlavičku Budinský ještě lapil, na dorážku byl však krátký. Reprezentační útočník oslavil jubilejní 50. trefu v české lize. Třetí branku přidal v závěru hlavou po rohu Chorý. Západočeši tak s Ostravou v lize neprohráli už 19x v řadě (naposledy v srpnu 2009).

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 3:0 (0:0)
Branky: 50. Hejda, 60. Krmenčík, 90.+5 Chorý. Rozhodčí: Marek - Podaný, Kotalík - Adam (video). ŽK: Brabec, Řezník, Limberský - Kuzmanovič. Diváci: 10.088.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Kalvach, R. Procházka - Kopic (86. Mihálik), Kayamba (90.+2 Janošek), Hloušek - Krmenčík (82. Chorý). Trenér: Vrba.
Ostrava: Budinský - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Reiter (76. Holzer), Jirásek (65. Granečný), Hrubý, Kuzmanovič - Diop, Smola. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: