Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 3:4Olomouc vyhrála na ledě Litvínova a ukončila sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Myšák 1 : 0
37. Olesz 1 : 1
44. Nahodil 1 : 2
47. Klimek 1 : 3
51. Irgl 1 : 4
53. Kubát 2 : 4
59. Hanzl 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli ve 12. kole extraligy na ledě Litvínova 4:3 a ukončili sérii pěti porážek. Hanáci o zisku tří bodů rozhodli v závěru druhé a na části třetí třetiny, kdy otočili stav z 0:1 na 4:1 ze svého pohledu. Litvínov je po třetí prohře za sebou i nadále předposlední.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva David Ostřížek, Jan Švrček, Lukáš Klimek a Matěj Kořenek z Olomouce.

Článek

První střeleckou příležitost zápasu měl ve druhé minutě Petružálek, který prověřil Konráda střelou z pravého křídla, olomoucký brankář vyrazil puk ramenem. Poté měli domácí přes půl minuty dvojnásobnou početní výhodu, branku ale vstřelit nedokázali.

Další šanci si vypracovala druhá litvínovská formace, Hanzl našel Jarůška, ten vystřelil dobře mezi betony, Konrád výtečně zakročil. Černožlutí byli i nadále aktivnější, ale všechny pokusy lapil výborně chytající hostující brankář.

První polovina druhé třetiny byla z obou stran bez šancí a bez patřičného náboje. Trochu vzruchu přinesla 33. minuta, ve které Kolouch vyslal na Januse bombu z levého křídla, domácí brankář byl pozorný. I díky tomu se mohli Severočeši dostal do vedení, bezbrankový stav změnil junior Myšák.

Vyrovnáno bylo za pouhých 77 vteřin, litvínovští hráči po buly v obranném pásmu vystartovali do útoku a zapomněli na volného Olesze, který uspěl tváří v tvář Janusovi. Poté oba týmy opět přepnuly do módu úsporný hokej, který divákům příliš nelahodil.

Úvod závěrečné části vyšel lépe hostům. V 44. minutě využil Nahodil přesilovou hru. Následně měli domácí šanci v početní výhodě vyrovnat, místo toho ale po brejku Klimka sami inkasovali. O čtyřmi minuty později přidal čtvrtý gól Irgl a přiblížil hosty výhře.

Domácí ale nerezignovali a v 53. minutě Kubát tvrdou střelou od modré čáry snížil. Na druhé straně ujel Burian, Janus svůj tým ale dokázal podržet. V závěru ještě snížil na 3:4 Hanzl, vyrovnat se ale již Litvínovu nepodařilo.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 3:4 (0:0, 1:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 36. Myšák (M. Hanzl), 53. Kubát (F. Lukeš, Myšák), 59. M. Hanzl (J. Petružálek) - 37. Olesz (Jaroměřský, Burian), 44. Nahodil (Škůrek, Kolouch), 47. Klimek (Irgl), 51. Irgl (Švrček, Kolouch). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - D. Jelínek, Ganger. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 4462.
Litvínov: Janus - Jánošík, Kubát, Baránek, Ščotka, Štich, L. Doudera - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - Jarůšek, M. Hanzl, J. Petružálek - Myšák, Gerhát, Kašpar - Jurčík, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Švrček - Irgl, Kolouch, Klimek - Olesz, Nahodil, Burian - Tomeček, Skladaný, Hecl - Pekr, Kořenek, Valenta. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice