Hlavní obsah

Odchod ze scény ještě odložili. Olympijská vítězka i světový šampion mají i po dalším zranění motivaci závodit

Byly chvíle, kdy si říkali, že lyže už pověsí na hřebík. Už poněkolikáté jim totiž zranění zhatilo sezonu a zase museli na operaci. Když se ale zotavili, našli v sobě další motivaci pokračovat dál. Olympijská vítězka v Super G Anna Veithová a mistr světa ve skocích a letech na lyžích Severin Freund se opět vracejí na scénu.

Foto: Sport.cz

Anna Veithová.

Článek

Její bohatá sbírka medailí a křišťálových globů se může rozšířit dál. I když, jak přiznala, po další operaci kolene si nebyla jistá, zda bude s lyžováním ještě pokračovat. „Uvědomila jsem si, jak moc mi lyžování chybí,“ přiznala Anna Veithová na webu sport.ch. A tak rakouská hvězda opět začala s tréninkem.

Již tento víkend odstartuje v Söldenu nová sezona Světového poháru, závodit tam, ale majitelka dvou velkých globů ještě nebude. „Ještě jsem neabsolvovala tolik dobrých tréninků, abych mohla závodit. Zatím je to nahoru dolů. Ale to jsem po tak těžkém úrazu očekávala,“ vysvětlovala s tím, že by se chtěla připravit na závody v Killingtonu, které se uskuteční ke konci listopadu.

Hodně podobně na tom byl i Severin Freund. Hvězdnému skokanovi na lyžích také loňská sezona nevyšla, jak by chtěl. Kvůli již poněkolikáté zraněnému koleni nemohl závodit a musel na další operaci. I trojnásobný světový šampion však ještě našel motivaci a je odhodlaný pokračovat dál.

Jednatřicetiletý Němec by chtěl do Světového poháru naskočit před jedním z vrcholů sezony. „Bylo by skvělé, kdybych závodil už před Turné čtyř můstků,“ prohlásil Freund, který se však nechystá absolvovat všechny závody. „Mým hlavním cílem je se dostat na světový šampionát v letech na lyžích, který se příští rok uskuteční v Planici,“ dodal úspěšný skokan.

Reklama