Hlavní obsah

Vítkovice - Hradec Králové 3:2 PNDomácí vládli v nájezdech, Růžička si musí na první výhru počkat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Stránský 1 : 0
6. Schleiss 2 : 0
7. Perret 2 : 1
17. Smoleňák 2 : 2
65. Stránský 3 : 2
Záznam online reportáže

Premiéra kouče Vladimíra Růžičky na lavičce hokejistů Hradce Králové přinesla Východočechům v utkání 13. extraligového kola bod za porážku 2:3 v nájezdech na ledě Vítkovic. Ačkoliv hosté velmi rychle prohrávali o dva góly, dokázali ještě v první části vyrovnat na 2:2. Nájezdy pak rozhodl svou druhou brankou v utkání Šimon Stránský.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenéři Hradce Králové (zleva) Vladimír Růžička a Tomáš Martinec.

Článek
Fotogalerie

Východočeši na lavičce s Růžičkou, který se tak vrátil do extraligy a tým povede společně s dosavadním trenérem Tomášem Martincem, začali v Ostravě mizerně. Již za prvních šest minut nabrali dvougólové manko. Domácí nejdříve ve čtvrté minutě využili přečíslení dva na jednoho Stránským a pak překvapil gólmana Mazance švihem nad rameno z pravého křídla ještě Schleiss.

Hosté však zažehnuli naději zavčasu; po 98 sekundách Klíma v rychlém kontru přenechal puk do druhé vlny Perretovi, který ranou k tyči snížil. Vítkovice za stavu 2:1 prohospodařily dvě přesilové hry a krátce po jejich skončení je dokonce zpražil vyrovnávacím gólem Smoleňák, který dostal na křídlo od Koukala kotouč do jízdy a bekhendovým blafákem ošálil Svobodu. Připsal si tak už svůj osmý gól v sezoně.

Ve druhé části už visel ve vzduchu dokonce i obrat. Cingel ve 24. minutě ale minul branku a přesně v polovině zápasu se Svoboda vyznamenal proti dorážkám Klímy a Pavlíka z brankoviště.

Také v třetí části měli hosté k vítězství blíže a vyvíjeli větší aktivitu. Aktivní čtvrtá formace deset minut před koncem zahrozila Perretem i Klímou, ale Svoboda odolal. Strážce domácího brankoviště pak držel ostravský celek i v prodloužení: nejprve proti Pavlovičovi, pak při tlaku v přesilovce Mountfieldu, kterou ovšem ukončil faulem Smoleňák.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Rudolf Červený (65) z Hradce Králové v souboji s Blažem Gregorcem z Vítkovic.

V nájezdech se prosadili jen domácí Stránský a Roman, hosté naopak na Svobodu vyzrát nedokázali a museli se tak spokojit jen s bodem.

13. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (2:2, 0:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Š. Stránský (P. Zdráhal), 6. Schleiss (O. Roman), rozhodující sam. nájezd Š. Stránský - 7. Perret (Kevin Klíma), 17. Smoleňák (Koukal, Jergl). Rozhodčí: Bejček, Šír - D. Klouček, Jindra. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 3852.
Vítkovice: M. Svoboda - D. Krenželok, Gregorc, Kvasnička, Šidlík, Trška, Výtisk, T. Černý - Schleiss, O. Roman, Baláž - P. Zdráhal, Š. Stránský, Lakatoš - E. Němec, R. Veselý, Mallet - Kurovský, Werbik, Guman. Trenéři: Petr a Trnka.
Hradec Králové: Mazanec - Linhart, Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandič, F. Pavlík - Červený, Rákos, Smoleňák - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Jergl, Koukal, M. Chalupa - Paulovič, Kevin Klíma, Perret. Trenéři: V. Růžička st., T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama