Hlavní obsah

Liberec - Karlovy Vary 0:4Trápení Bílých Tygrů pokračuje, prohráli počtvrté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Flek 0 : 1
38. Gríger 0 : 2
45. Gríger 0 : 3
60. Mikúš 0 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů potvrdili ve 13. kole extraligy na ledě Liberce svou dobrou formu a radovali se z vítězství 4:0. Pátá výhra z posledních šesti zápasů posunula Energii už na čtvrté místo tabulky. Bílí Tygři naopak počtvrté za sebou nebodovali. Dva góly a nahrávku si připsal Dávid Gríger, opačnou bilanci měl Jakub Flek, čisté konto uhájil díky 35 zásahům teprve sedmnáctiletý gólman Jan Bednář.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Liberce se trápí, připsali si další porážku (archivní foto)

Článek

Hosté do utkání výborně vstoupili a už po 42 vteřinách se radovali z rychlého vedení. Po Grígerově přihrávce propálil Schwarze výstavní ranou Flek. Liberečtí mohli bleskově odpovědět v přesilové hře, Birner ale před odkrytou brankou trefil pouze tyč. S další velkou šancí Krenželoka si pak poradil Bednář.

Na druhé straně zahrozil Flek, také Schwarz se blýskl povedeným zákrokem. V polovině první třetiny měl obrovskou příležitost Šmíd, Bednář ale vytáhl další skvělý zákrok. Bílí Tygři se nadále tlačili za vyrovnáním a vytvořili si celou řadu šancí, Bednář však odolával.

Na začátku druhé části byla Energie blízko druhého gólu, Emingerovu tečovanou střelu ale s vypětím všech sil zlikvidoval Schwarz. Domácí byli poté častěji na kotouči, Karlovarští ale hrozili z rychlých brejků. Fleka s Kohoutem však vychytal Schwarz. Na opačné straně si Bednář poradil s šancemi Filippiho a Hudáčka.

V závěru druhé dvacetiminutovky hráli Západočeši přesilovku. Přestože se dlouho nemohli usadit v útočném pásmu, nakonec se radovali z druhého gólu. Šenkeříkovu nabídku chytře tečoval až za Schwarzova záda dobře postavený Gríger.

Bednář byl neprůstřelný

Energie byla při chuti a ve 45. minutě v početní výhodě zvýšila již na rozdíl tří branek. Flekovu střelu ještě dokázal Schwarz vyrazit, proti Grígerově dorážce už byl ale bezmocný. Naději mohli Severočechům vrátit Filippi s Hudáčkem, kteří se při vlastním oslabení řítili sami dva na Bednáře, mladý karlovarský talent ale předvedl další fantastický zákrok.

Liberečtí se snažili i nadále, hosté si ale v klidu hlídali náskok. V samém závěru ještě liberecký kouč Augusta sáhl ke hře bez brankáře, na konečných 0:4 ale pečetil trefou do opuštěné branky Mikúš.

13. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Energie Karlovy Vary 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 1. Flek (Gríger, T. Rachůnek), 38. Gríger (Šenkeřík, Flek), 45. Gríger (Flek, T. Rachůnek), 60. T. Mikúš. Rozhodčí: Lacina, Pražák - Zíka, Ganger. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. Diváci: 6148.
Liberec: Schwarz - Šmíd, Hanousek, Kolmann, Knot, Havlín, Graborenko, Kotvan - Birner, Bulíř, L. Hudáček - Marosz, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš - J. Vlach, A. Musil, Zachar. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.
Karlovy Vary: Bednář - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Rohan, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, T. Knotek, Křemen - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata: