Hlavní obsah

Kladno - Litvínov 2:3 PPJágr byl opět u všeho, výhru však bere Verva

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Jágr 1 : 0
27. Jánošík 1 : 1
27. Myšák 1 : 2
0. Stach 2 : 2
62. Petružálek 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova vyhráli v 13. kole extraligy v Kladně 3:2 v prodloužení, zabrali po třech porážkách za sebou a na sedmý pokus se dočkali první výhry venku v sezoně. V čase 61:28 rozhodl Jakub Petružálek. Kladno prohrálo potřetí za sebou.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Jaromír Jágr se postaral o první gól svého týmu

Článek

Litvínov vedený koučem Jiřím Šlégrem, jehož rezignaci v úterý nepřijalo představenstvo klubu, nastoupil už s bekem Tomášem Pavelkou. Ten přišel ve středu na hostování ze Sparty a v první obranné dvojici nahradil Karla Kubáta, který byl z výkonnostních důvodů vyřazen ze sestavy.

Už po 13 sekundách putoval na trestnou lavici hostující Hübl, ale Zikmund dvě šance po Jágrových přihrávkách nevyužil, přičemž při té druhé měl před sebou odkrytou branku. Na druhé straně měl možnosti Hübl jak při hře v plném počtu hráčů, tak i při Lakosově vyloučení.

Při Douderově trestu nejdříve Godla kryl Jarůškův pokus v přečíslení v oslabení a ve 14. minutě už domácí početní výhodu zužitkovali. Réway našel z levé strany z rohu na pravém kruhu Jágra, který skóroval v šestém z posledních sedmi zápasů a zaznamenal za toto období sedmý gól. Hosté potom nevyužili dlouhou přesilovku včetně 36 sekund v pěti proti třem. Před první pauzou ještě po průniku nepřekonal Honzíka bekhendem domácí Valský.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Martin Réway z Kladna a Martin Hanzl z Litvínova.

V úvodu druhé části více hrozili hosté, ale zvýšit mohl Hajný, který ale v úniku přestřelil. V 27. minutě Litvínov během 19 sekund stav otočil. Nejdříve se odrazil Válkův zblokovaný pokus na levý kruh k Jánošíkovi, který trefil protější horní roh Godlovy branky. Vzápětí Godla stihl ještě Kašparovi v úniku vypíchnout puk, Myšák ale z dorážky snadno skóroval.

Kladno se sice tlačilo za vyrovnáním, ale větší možnosti měli hosté. Kladenský gólman kryl Gerhátovu šanci i dvě Heltovy příležitosti. V závěrečném dějství si Godla poradil s Jarůškovou ranou, Litvínov se ubránil při dalším trestu kladenského odchovance Doudery.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Jaromír Jágr a David Štich

V 53. minutě se Kladno dočkalo vyrovnání. Po soubojích Zikmunda a Jágra před brankovištěm se dostal puk na pravý kruh ke Stachovi, který překonal Honzíka. Prodloužení neodvrátil před koncem třetí třetiny Lukeš, který po kombinaci po Petružálkově přihrávce nestihl dotáhnout blafák.

V nastavení rozhodl Petružálek, který zůstal sám před Godlou a vstřelil vítěznou branku.

13. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov 2:3 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Jágr (Réway, Austin), 53. Stach - 27. Jánošík (Válek, Štich), 27. Myšák (L. Kašpar, Gerhát), 62. J. Petružálek (M. Hanzl). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 4589.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Zelingr, A. Lakos, Barinka, Romančík - Jágr, Stach, Zikmund - Valský, T. Kaut, Réway - J. Strnad, P. Machač, Redlich - Hajný, Melka, O'Donnell - od 43. navíc Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.
Litvínov: Honzík - Jánošík, T. Pavelka, Baránek, Ščotka, L. Doudera, Štich - Válek, V. Hübl, F. Lukeš - J. Petružálek, M. Hanzl, Jarůšek - Myšák, Gerhát, L. Kašpar - Jurčík, Helt, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a Kotrla.

Reklama

Související témata: