Hlavní obsah

Ostrava - Olomouc 2:2Baník po pěti výhrách doma v řadě poprvé neslaví, naději vzal Jemelka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Diop 1 : 0
33. Jemelka 1 : 1
35. Diop 2 : 1
87. Jemelka 2 : 2
Záznam online reportáže

Zápas fotbalistů Ostravy a Olomouce ve 14. kole první ligy skončil remízou 2:2. Domácí po gólech Dame Diopa dvakrát vedl, Sigma však zásluhou Václava Jemelky pokaždé dokázala srovnat. Baník tak po pěti domácích výhrách v řadě ztratil, Olomouc na vítězství naopak od 13. října už pět utkání čeká.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Rudolf Reiter z Ostravy, Ondřej Zmrzlý z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Olomouc do zápasu vstoupila s pěti změnami v základní sestavě, přesto musela od začátku čelit převaze Baníku. Domácí rozehráli utkání s velkou chutí: v osmé minutě vyslal prudký volej na olomouckou bránu Reiter a Buchta ještě reflexivně balon vyboxoval. V 10. minutě se avšak Diop na malém vápně úkrokem vzad zbavil olomoucké obrany a přihrávku Hrubého z první levačkou poslal do sítě.

Baník měl první dvacetiminutovku zcela ve své moci a z kombinační převahy mohl profitovat i více. Kuriózní zápletku přinesla 13. minuta: po standardní situaci nejprve z výborné pozice promáchl Kuzmanovič, Fillo následně z otočky trefil tyčku a odražený balon napálil do protější tyče ještě Stronati. Těsně vedle v 21. minutě hlavičkoval i Smola.

Sigma se pak z tlaku vymanila a po krátkém náporu dokázala i srovnat zásluhou Jemelky, který ve skluzu z úhlu dopravil míč do sítě.

Baník ale zareagoval promptně: k nevídanému sólu přes celé hřiště se nadechl Reiter, ustál i skluz olomouckého beka, balon patičkou posunul do běhu Diopovi, který překonal Buchtu podruhé.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Nemanja Kuzmanovič a Dame Diop z Ostravy se radují z úvodní branky.

Domácí po vydařeném prvním poločase po obrátce přece jen ustoupili od své aktivity. I zásluhou zvýšeného úsilí Hanáků. Sigma si vypracovala územní převahu, ale šance měli spíše domácí. Stronatiho hlavičku vytáhl Buchta, Jiráskovu pokusu z velkého vápna scházely decimetry.

Až v 66. minutě platonický tlak vynesl příležitost i Olomouci, ale Plškovo zakončení vykopl Laštůvka. Zdálo se, že Ostrava si šestou výhru v řadě pohlídá, jenže tři minuty před koncem Olomouc překvapivě udeřila. Po rohu prodloužil Beneš balon na zadní tyč pro Jemelku, který hlavou vyrovnal.

14. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Sigma Olomouc 2:2 (2:1)
Branky: 10. a 35. Diop - 33. a 87. Jemelka. Rozhodčí: Dubravský - Kubr, Novák. ŽK: Hrubý - Kerbr, González, Greššák. Diváci: 9780.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman - Reiter (88. Holzer), Jirásek, Hrubý, Kuzmanovič - Diop (76. Granečný), Smola (84. Šindelář). Trenér: Páník.
Olomouc: Buchta - Hála, Beneš, Jemelka, Kerbr - Zahradníček (61. Texl), Houska, Greššák (74. Chytil), Zmrzlý (84. Yunis), González - Plšek. Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: