Hlavní obsah

Sparta - Bohemians 1905 4:0Klokani černou sérii nezlomili, v derby trpí už dlouhých 18 let

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Kozák 1 : 0
31. Kanga 2 : 0
53. Hašek 3 : 0
71. Kaya 4 : 0
Záznam online reportáže

Klokani na Letné ani tentokrát černou sérii nezlomili. Fotbalisté pražské Sparty porazili v utkání 14. ligového kola Bohemians vysoko 4:0, takže s nimi v soutěži neprohráli od listopadu 2001 již 24x po sobě. Vršovičtí sice v prvním poločase derby častěji stříleli, nakonec si však vezou domů debakl. Sparta navzdory vysoké výhře zůstává sedmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťané se radují z branky do sítě Bohemians

Článek
Fotogalerie

Skupina o titul je zatím mimo dosah Sparty. Do derby šla ze sedmé příčky a měla jasno, že ani v případě výhry se výš neposune. Poprvé od srpnové porážky v Mladé Boleslavi v 5. kole se v základní sestavě objevil Švéd Karlsson, jinak zůstala jedenáctka stejná.

Klokani sice byli při úvodním oťukávání aktivnější, jenže hned první šance domácích skončila ve 4. minutě gólem. Frýdek dostal na křídle místa podle libosti, stoper Pokorný jeho centr podcenil a Kozák pohotovým zakončením brankáře Le Gianga prostřelil. Hosté se nepoučili a dopřáli stejné dvojici podobnou akci znovu, jenže Kozák tentokrát v těžké pozici branku netrefil.

Klokani nicméně žili a uprostřed první půle o sobě dali vědět. Samostatnou akci nebezpečně zakončil Vodháněl, Sáček v nouzi prudkou hlavičkou orazítkoval vlastní tyč a Hůlkovu šanci Heča s námahou vyrazil.

Když Sparta kritickou pasáž přečkala, sama udeřila. Sedmnáctiletý Hložek znovu předvedl mazáckou grácii, zpracoval si dlouhý nákop, vyčkal a pak předložil Kangovi ideální nabídku k jeho osmému podzimnímu gólu. Druhá šance domácích skončila druhou brankou, zatímco na druhé straně Heča zázračně zkazil radost zblízka zakončujícímu Havlovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Kozák slaví úvodní gól utkání

Klokani sice vyhráli první půli 6:3 na střely na bránu, prohrávali však 0:2. Po přestávce museli litovat. Frýdkův gól ještě po přezkoumání videem neplatil, Martin Hašek junior se pak ovšem parádně trefil do šibenice a o osudu derby bylo jasno. Dal tak nejlepší dárek svému otci Martinu Haškovi, jemuž před zápasem zástupci obou klubů pogratulovali k padesátinám.

Frýdek si navrch připsal druhou asistenci v utkání. Z rohového kopu přesně našel Kayu a Turek v letu hlavou navázal na svoji premiérovou trefu minule v Teplicích. Klokani rezignovali a na jejich branku se valily další útoky.

Skóre se už nezměnilo. Bohemians získali venku v ligové sezoně jediný z celkových 15 bodů a spolu s Příbramí jsou jedinými týmy, které na hřišti soupeře ještě nezvítězily.

Fotbalová liga - 14. kolo:
Sparta Praha - Bohemians Praha 4:0 (2:0)
Branky: 4. Kozák, 31. Kanga, 52. M. Hašek, 71. Kaya. Rozhodčí: Proske - Kotík, Vaňkát - Orel (video). ŽK: Trávník - Jindřišek. Diváci: 12 157.
Sparta: Heča - Sáček (80. Juliš), Kaya, Lischka, Frýdek - Karlsson (62. Vindheim), M. Hašek, Kanga, Trávník, Hložek - Kozák (72. Tetteh). Trenér: Jílek.
Bohemians: Le Giang - Hůlka, Krch, Pokorný - Bartek, Jindřišek, Vaníček. Podaný (62. Ugwu) - Havel, Keita (69. Nečas), Vodháněl (79. Záviška). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: