Hlavní obsah

Zlín - Karlovy Vary 1:4Zlín poprvé pod Svobodou prohrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Koblasa 0 : 1
36. Rachůnek 0 : 2
40. Fořt 1 : 2
58. Polák 1 : 3
59. Zámorský 1 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Zlína podlehli ve 14. kole extraligy doma Karlovým Varům 1:4. Ve třetím utkání pod staronovým trenérem Robertem Svobodou si tak Berani připsali první prohru. Zlínskému obránci Davidu Noskovi zhořkl jubilejní 1000. zápas v nejvyšší soutěži. Energie vyhrála šestý z posledních sedmi zápasů a udržela se na 4. místě tabulky, Zlín je i nadále poslední.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Antonín Honejsek ze Zlína a Michal Plutnar z Karlových Varů během utkání 14. kola hokejové extraligy

Článek

V sestavě Zlína se po zranění a operaci ramene poprvé v sezoně objevil Tomáš Fořt. Trenéři jej zařadili do čtvrtého útoku s Fryšarou a Popelkou. Zahajovacímu buly předcházel slavnostní ceremoniál, při kterém byl oceněn Nosek, jenž jako 19. hráč v historii dosáhl na magickou tisícovku.

První střídání s sebou přineslo nápor domácí elitní formace. Po něm ujel Rachůnek a Čiliak měl co dělat, aby neposedný puk hbitým skokem a vytrčenou holí odklidil pryč. Oba týmy v úvodní třetině pykaly za hru v šesti. Při karlovarské přesilovce vyslal ostrou střelu Polák, Čiliak byl připraven.

Hostující prohřešek mohl potrestal Köhler, ale s Novotným si neporadil. Skóre se měnilo v desáté minutě. Vondráček našel před brankou volného Koblasu, který svou ránu opřel o horní tyč a Energie vedla.

Berani se v první polovině druhé části dostávali do šancí pouze s obtížemi. Claireaux při brejku nepřešel přes Mikúše, který byl posledním karlovarským bránícím hráčem. Nahrávku od Jegliče převzal před brankou nehlídaný Šlahař, ovšem následně nevymanévroval do střelecké pozice.

Na druhé straně Čiliakovi při hře čtyři na čtyři propadl za záda pokus Stříteského, z brankoviště naštěstí pro domácí odpálil kotouč Ferenc. Západočeši se ale druhé branky dočkali, zasloužil se i ni Rachůnek. Snížení Zlína přišlo pět sekund před druhou sirénou, skuliny ve výstroji klečícího Novotného využil navrátilec Fořt.

O vyrovnání usilovali Šlahař s Jegličem a Hermanem, obrana hostů v čele s Novotným jejich tlak ustála. Na pozoru se musel mít i Čiliak. Pokus Vondráčka vytáhl koncem pravého betonu a na hrudi zastavil střelu Knotka z protiútoku. Slibnou možnost nevyužil z mezikruží Žižka. Blízko k navýšení náskoku Energie měl dvakrát Gríger, jeho střela po přihrávce Fleka ani následná teč však v brance neskončily.

Řadu starostí nadělalo Čiliakovi také další Grígerovo sklepnutí puku ze vzduchu. Zlín s přibývajícím časem podnikal čím dál více útočných akcí. Necelé tři minuty před koncem třetí části sáhl ke hře bez gólmana, při ní ale jen pojistil náskok Karlových Varů Polák. Do prázdné branky se pak trefil ještě Kohout.

14. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. L. Hudáček (Birner), 56. Birner (Šmíd, Filippi) - 23. M. Chalupa, 39. Koukal (Jergl), 52. Zámorský (Kevin Klíma). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 7158.
Liberec: Schwarz - Šmíd, Knot, Hanousek, Kotvan, Kolmann, Havlín - Birner, Bulíř, L. Hudáček - Zachar, Filippi, Lenc - L. Krenželok, P. Jelínek, Ordoš - J. Vlach, A. Musil, D. Špaček - Průžek. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.
Hradec Králové: Mazanec - Linhart, Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandič, F. Pavlík, Šalda - Smoleňák, Rákos, Červený - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Jergl, Koukal, M. Chalupa - Paulovič, Kevin Klíma, Perret. Trenéři: V. Růžička st., T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama

Související témata: