Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 0:1Hušbauer vystřelil Slavii devítibodový náskok

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Hušbauer 0 : 1
Záznam online reportáže

Šestým ligovým gólem podzimu vystřelil záložník Josef Hušbauer vítězství fotbalové Slavie ve šlágru čtrnáctého kola nejvyšší tuzemské soutěže na trávníku Plzně. Pražané tak mají náskok na druhé Západočechy už devět bodů!

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ani rána Joela Kayamby z Plzně v síti slávistického brankáře neskončila. Vpravo Jan Bořil.

Článek

Plzeň vstoupila do zápasu zhurta a zpoza velkého vápna pálil nebezpečně Kalvach, brankář Kolář však míč vyrazil na roh. Následně se pět minut nehrálo, neboť stadion ve Štruncových sadech zahalil dým z dýmovnic pod sektorem příznivců Slavie.

Jakmile bylo na trávníku znovu vidět, pokračovala Plzeň v aktivním napadání daleko za půlící čárou, čímž dostávala soupeře do úzkých. A dvakrát byli Západočeši blízko gólovému zápisu. Po autu Limberského poslal Hloušek centr před Koláře, ovšem Kaymba u vzdálenější tyče pálil mimo. Když tentýž hráč pronikl po pravé straně a poslal přízemní přihrávku na odkryté málo vápno, nikdo ze spoluhráčů jeho pobídky nevyužil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský kanonýr Michael Krmenčík se zastřeluje v utkání proti Slavii.

S přibývajícím časem dokázala Slavia převzít nad hrou vládu, ovšem nebyla nebezpečná. Až po třiačtyřiceti minutách pálil z dálky Ševčík a Hruška vyrážel na roh. Standardní situaci rozehrál Hušbauer na Součka, jehož volej mířící pod břevno vyrazil Hruška.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Hušbauer ze Slavie Praha běží oslavovat svůj gól během utkání 14. kola Fortuna ligy v Plzni.

Když z pětiminutového nastavení zbývaly poslední vteřiny, vrátil Olayinka hlavou přetažený centr do malého vápna, kde sice dokázal Součkovo zakončení vyrazit Hruška, jenže ani ve spolupráci s Brabcem nedokázal míč zkrotit a Hušbauer dorážel do odkryté branky neomylně - 0:1.

Po obrátce měla Plzeň převahu, držela více míč a Slavia se jen bránila, jenže domácí borci nebyli nebezpeční. A když už se dostal Kayamba výjimečně v pokutovém území do vyložené střelecké pozice, pálil výrazně mimo. Pražané čekali na příležitost k brejkům, jenže jim chyběla přesnější finální přihrávka, a tak Hruška žádnou ošemetnou situaci řešit nemusel.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Petr Ševčík ze Slavie a Lukáš Kalvach z Plzně.

Závěrečných deset minut se odehrávalo prakticky jen na polovině Slavie. Plzeň měla drtivou převahu. Jenže Limberský zpoza velkého vápna pálil těsně mimo, Hejda po centru z levé strany hlavičkoval nad branku, a když Kayamba vrátil přetažený centr na malé vápno do ideální střelecké pozice pro Brabce, pálil domácí stoper jen do bránícího Frydrycha. K další příležitosti se Západočeši už nedostali, a tak Slavia oslavila tříbodový zisk.

14. kolo první fotbalové ligy
Viktoria Plzeň - Slavia Praha 0:1 (0:1)
Branka: 45.+5 Hušbauer. Rozhodčí: Franěk - Kříž, Flimmel - Berka. ŽK: Kayamba, Procházka, Limberský, Chorý - Olayinka, Ševčík, Hovorka, Frydrych, Traoré. Diváci: 11 625.
Plzeň: Hruška - Řezník (32. Mihálik), Hejda, Brabec, Limberský - Kalvach, Procházka - Kayamba, Hořava (60. Chorý), Hloušek - Krmenčík (79. Beauguel). Trenér: Vrba.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka (61. Frydrych), Bořil - Souček - Ševčík, Stanciu, Hušbauer (66. Traoré), Olayinka - Tecl (83. Škoda). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: