Hlavní obsah

Sabovčík kvůli operaci nepřiletí na svou rozlučku

Praha

Bývalý krasobruslař Jozef Sabovčík zrušil kvůli zdravotním problémům účast na listopadových exhibicích v Ostravě a Bratislavě, na nichž chtěl definitivně uzavřít svou kariéru. V USA se totiž musí podrobit operaci. Show s názvem Fire on Ice se nicméně uskuteční podle plánu.

Foto: Jan Brychta, SPR media

Jozef Sabovčík chytá rozlučku s kariérou.

Článek

Poctu pětapadesátiletému držiteli bronzové medaile z olympijských her 1984 v Sarajevu vzdá 6. listopadu v Ostravě a o den později v jeho rodném městě Bratislavě řada hvězd, představit se má i osm olympijských vítězů v čele s Alexejem Jagudinem. České krasobruslení budou zastupovat Michal a Eliška Březinovi či Tomáš Verner.

Dvojnásobný mistr Evropy Sabovčík s problémy bojuje od jara a v červenci podstoupil operaci plotýnky, aby předešel trvalejšímu poškození reflexů v noze. Další zákrok je podle lékařů ze Salt Lake City neodkladný.

Foto: Jan Brychta, SPR media

Nestárnoucí krasobruslař Jozef Sabovčík.

"Říkám to s nesmírně těžkým srdcem. Situace se zhoršila natolik, že bohužel 31. října musím podstoupit operaci. Čtyři dny po tomto zákroku není možné, abych zvládl cestu přes oceán. Fire on Ice se musí konat beze mě," uvedl v tiskové zprávě Sabovčík, který jako první na světě skončil na mezinárodní soutěži čtverný skok.

Reklama