Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 8:0Pardubice nastoupily s juniory a schytaly debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Koblasa 1 : 0
13. Křemen 2 : 0
15. Stříteský 3 : 0
24. Polák 4 : 0
25. Kohout 5 : 0
25. Vondráček 6 : 0
44. Gríger 7 : 0
50. Gríger 8 : 0
Záznam online reportáže

Karlovy Vary
Aktualizováno

Hokejisté Karlových Varů porazili v 15. kole extraligy Pardubice 8:0. Při virové epidemii střevní chřipky hráli za Dynamo junioři. Domácí uspěli potřetí v řadě, dva góly v jejich dresu zaznamenal útočník Dávid Gríger. Čisté konto vychytal díky 18 zákrokům Filip Novotný.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Pardubic Vojtěch Nečas utkání v Karlových Varech nedochytal, po páté inkasované brance pustil do klece náhradníka.

Článek

Protože týmový lékař Pardubic nařídil karanténu celé kabiny a kluby se nedohodly na jiném termínu, museli hosté zápas odehrát. Využili tak juniory. Debut si v extralize odbylo deset hráčů - brankář Michal Borovička, obránci Daniel Blažej, Tomáš Jelínek, Vít Kaštánek, Martin Kubíček, Václav Leder a útočníci Zdeněk Pavlík, Radek Šír, Ondřej Šťastný a sedmnáctiletý Kale Costa, který nastoupil v české extralize jako druhý Australan po Nathanu Walkerovi, současném hráči St. Louis.

Borovička, Kaštánek a Kubíček se dočkali prvního startu mezi elitou v 16 letech. Z další deseti hráčů Dynama měli na kontě více než jeden start v nejvyšší soutěži Matěj Blümel (8) a Michal Rouha (3).

Karlovarští přesto začali opatrně, první větší příležitost si vytvořil až ve čtvrté minutě Flek. Skóre se poprvé měnilo v deváté minutě, když bombou z mezikruží využil Koblasa nabídnutou přesilovou hru. Srdnatě bojující mladíci z východu Čech mohli vyrovnat ve 13. minutě, kdy se zcela sám před Novotným ocitl Rohlík.

Ještě v téže minutě však Křemen tečí střely Graňáka od modré čáry navýšil stav na dvoubrankový rozdíl. O dvě minuty později střelou za modrou čárou využil Stříteský další přesilovou hru. Kontrovat mohl na konci úvodního dějství zcela nehlídaný Blümel, jenže neuspěl.

Herní převaha Energie se naplno projevila v rozmezí 24. až 25. minuty, kdy se během pouhých 49 sekund postupně trefili Polák, Kohout a Vondráček. Po páté brance vystřídal Nečase v brance Pardubic Borovička a Energie zvolila po zbytek druhé třetiny úsporný režim. Z poklidného tempa vybočila pouze Flekova rána do horní tyčky a další příležitost agilního Blümela.

Definitivní podobu výsledku dal ve třetí části dvěma góly Gríger, který se nejdříve trefil ve 44. minutě při vyloučení Rouhy a v 50. minutě po nahrávce Rachůnka.

15. kolo hokejové extraligy
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 8:0 (3:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Koblasa (Skuhravý, Eminger), 13. Křemen (Graňák, Plutnar), 15. Stříteský (Šenkeřík, T. Rachůnek), 24. V. Polák (O. Beránek, Stříteský), 25. Kohout (Křemen, D. Mikyska), 25. Vondráček (Skuhravý, Eminger), 44. Gríger (Vondráček, Šenkeřík), 50. Gríger (T. Rachůnek, Flek). Rozhodčí: Lacina, M. Sýkora - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 0:3. Využití: 3:0. Diváci: 4128.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, Rohan, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, T. Knotek, Křemen - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout, Mariška a Kněžický.
Pardubice: Nečas (25. Borovička) - Kubíček, Oliva, T. Jelínek, Kaštánek, Leder, Blažej - Bucek, Kostka, V. Rozlílek - Costa, O. Rohlík, Blümel - Rouha, Chára, Antoníček - Z. Pavlík, R. Šír, O. Šťastný. Trenéři: Bělohlav, Janecký a Čáslava.

Reklama

Související témata: