Hlavní obsah

Arsenal - Slavia 8:0Slavia v ohni střel, místo zázraku debakl

Londýn
Aktualizováno

Fotbalistky Slavie prohrály odvetu osmifinále Ligy mistryň na půdě Arsenalu vysoko 0:8. Pražanky před dvěma týdny prohrály domácí duel v Edenu 2:5 a zázrak v podobě obratu celkového skóre dnes nepřišel.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Radost hráček Arsenalu.

Článek
Fotogalerie

Slávistky si tak nezahrají čtvrtfinále a nevyrovnají své historické maximum. Na Arsenal, který Ligu mistryň v sezoně 2006/07 ještě pod předchozím názvem soutěže vyhrál, nestačily už v úvodním domácím duelu a lépe se jim nevedlo ani v odvetě.

Naději na senzační obrat držely svěřenkyně trenéra Michala Kolomazníka jen 20 minut, poté úřadující anglický šampion vstřelil do poločasu čtyři branky a stejný počet gólů si připsal i po přestávce.

Opět zářila stříbrná medailistka z letošního světového šampionátu nizozemská útočnice Vivianne Miedemaová, která dala tentokrát hattrick a navázala na čtyři góly z úvodního duelu. Třikrát v odvetě skórovala i její reprezentační spoluhráčka Daniëlle van de Donková a Pražanky navíc ještě několikrát zachránila branková konstrukce.

Slávistky na rozdíl od minulé sezony do jarní části v Lize mistryň nevydržely. V předchozím ročníku došly do čtvrtfinále podruhé za sebou a celkově potřetí.

Odveta osmifinále fotbalové Ligy mistryň:
Arsenal - Slavia Praha 8:0 (4:0)
Branky: 21., 59. a 70. Van de Donková, 45.+1, 74. a 86. Miedemaová, 24. Littleová z pen., 33. Roordová. První zápas: 5:2, postoupil Arsenal.
Sestava Slavie: Votíková - Jarchovská, Necidová, Pincová, Blackwoodová - Bartovičová - Divišová (59. Veselá), Svitková, Khýrová, Szewieczková (73. Žemberyová) - Kožárová. Trenér: Kolomazník.

Reklama

Související témata: