Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 0:3Brno přišlo o sérii výher i první místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Zbořil 0 : 1
29. Skalický 0 : 2
60. Zbořil 0 : 3
Záznam online reportáže

Kometa Brno prohrála v 16. kole hokejové extraligy s Mladou Boleslav 0:3 a skončila její série šesti vítězství. Zápas rozhodly dva góly Adama Zbořila a jeden Pavola Skalického. V brance hostů udržel první čisté konto v sezoně díky 23 zákrokům Gašper Krošelj. Brno přišlo o první místo v tabulce, kam se vyhoupla Sparta. Druhá je právě Mladá Boleslav, která Kometu porazila posedmé v řadě.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi děkují brankáři Gašperu Krošeljovi po výhře v Brně.

Článek

Kometa se pustila do soupeře s vervou, ale narazila na výtečně organizovanou obranu, která bránila modrou čáru a pouštěla domácí do šancí jen sporadicky. Tu jedinou v první třetině měli Plášek s Jenyšem, který ale v přečíslení dva na jednoho vystřelil nad.

Boleslavi stačilo k vedení minimum. Nejprve Vejmelku otestovali Vondrka a Ciencala, aby pak zaváhání brněnské obrany potrestal gólem zblízka Adam Zbořil.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Martin Zaťovič z Brna, Mitchell Fillman a David Cienciala z Mladé Boleslavi.

Trápení brněnského celku s neoblíbeným soupeřem pokračovalo i po pauze. Střelecké příležitosti nevyužili Plekanec, který dnes oslavil 37. narozeniny, ani Holík. Ve vyložené pozici minul puk kousek od branky Svačina. Neuspěl ani Orsava při trestném střílení za hození hole brankáře Krošelje.

To už ale bylo za stavu 0:2 poté, co chybnou Štencelovu rozehrávku využil Skalický k rychlému brejku a střelou k tyči nedal Vejmelkovi šanci. Bruslaři tak vytěžili z minima maximum.

Kometě mohl dát naději na bodový zisk jedině rychlý gól, ten ale nepřicházel, na Krošeljovi si znovu vylámal zuby Plekanec. Boleslavi stačila poctivá obrana a tři góly, z nichž ten poslední padl do prázdné branky při power play.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 15. A. Zbořil (Skalický), 29. Skalický. 60. A. Zbořil (Skalický). Rozhodčí: A. Jeřábek, Roman Svoboda - Pešek, Malý. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 7409.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Pyrochta, Gulaši, Bartejs, Malec - Kucsera, P. Holík, Zaťovič - Svačina, Plekanec, Plášek - Lev, J. Hruška, Orsava - Jenyš, Kusko, Kunc. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Mladá Boleslav: Krošelj - Kurka, Ševc, Fillmann, Hrbas, Pláněk, Dlapa - Vondrka, A. Zbořil, Skalický - Klepiš, Cienciala, R. Zohorna - J. Stránský, Bičevskis, L. Pabiška - P. Kousal, Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice