Hlavní obsah

Teplice - Budějovice 1:3Tři góly za tři body. Rozjeté Dynamo České Budějovice opět slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Brandner 0 : 1
21. Javorek 0 : 2
27. Havel 0 : 3
85. Mareš 1 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic prohráli v nedělním utkání 15. kola první ligy doma s Českými Budějovicemi 1:3. Jihočeši vyhráli čtvrtý zápas v řadě a vždy vstřelili soupeři tři branky. Teplice naopak naposledy zvítězily 5. října.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Českých Budějovic se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Jihočeši sice v týdnu prohráli v domácím poháru 0:4 s pražskou Spartou, ale domácí debakl jim ligový apetit nesebral. Na Stínadlech měli od prvních minut navrch, připravovali si šance a za necelou půlhodinu rozhodli třemi góly o osudu utkání.

V úvodu ještě dokázal po Schranzově hlavičce domácí zachránit brankář Grigar, ale v 11. minutě Shejbal neuhlídal Brandnera a hosté vedli. Českobudějovický záložník se prosadil i při předchozí venkovní výhře 3:1 v Olomouci.

Domácí dál působili ospalým dojmem. Schranz ve 20. minutě nastřelil tyč, vzápětí ale přidal Javorek neuhlídaný Paradinem druhý gól. Definitivní ránu zasadil Teplicím ve 26. minutě Havel, který bezpečně proměnil penaltu za faul Shejbala na Schranze. Stejný hráč se z pokutového kopu trefil i v minulém kole proti Karviné.

Domácí kouč Hejkal zareagoval prvním střídáním i přeskupením defenzivy a Teplice alespoň zbrzdily českobudějovický nápor. Dokonce si vypracovaly ještě před poločasem několik slibných možností, jenže čtyřicetiletý brankář Drobný hostující tým dokázal vždy zachránit. Nejdříve vyrazil střelu Vondráška a před přestávkou zlikvidoval nepříjemný přímý kop Petra Mareše.

Podobně odstartoval i druhý poločas, na jehož úvod opět Drobný zneškodnil doposdu největší domácí šanci Žitnému. Za chvíli se neprosadil ani Řezníček. Teplice se výrazně zlepšily, byly více na míči, zatímco hosté už příliš neriskovali a snažili se spoléhat na případné brejky. Po jednom z nich se řítil na branku Mršič, ale Grigar zasáhl.

Domácí v 73. minutě dostali míč do sítě, ale Řezníčkova trefa nebyla uznána kvůli ofsajdu. Přesto se nakonec Severočeši dočkali gólu po ráně v podání Petra Mareše z 85. minuty. To už ale nemohlo nic změnit na tom, že České Budějovice po sedmi a půl letech zvítězily v lize v Teplicích.

15. kolo fotbalové ligy
FK Teplice - Dynamo České Budějovice 1:3 (0:3)
Branky: 85. P. Mareš - 11. Brandner, 20. Javorek, 26. Havel z pen. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Řezníček, Moulis (oba Teplice). Diváci: 2723.
Teplice: Grigar - Paradin (26. Hyčka), Čmovš, Shejbal - Vondrášek, Kučera, Moulis (71. Radosta), Žitný, P. Mareš - Řezníček (82. Vyhnal), J. Mareš. Trenér: Hejkal.
Č. Budějovice: Drobný - Čolič, Havel, Sivok, Novák - Havelka (90. Kladrubský), Čavoš - Brandner (80. Táborský), Javorek, Mršič (87. Helešic) - Schranz. Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: