Hlavní obsah

Karviná - Jablonec 0:1Doležal trefil pro Jabloec výhru a třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
77. Doležal 0 : 1
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Jablonce zvítězili v 15. kole první ligy v Karviné 1:0. Severočeši vyhráli v nejvyšší soutěži podruhé za sebou a posunuli se na třetí místo tabulky. Vyrovnaný zápas rozhodl v 77. minutě Martin Doležal. Slezané nezvítězili ani v sedmém domácím zápase ligové sezony a jsou čtrnáctí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký útočník Martin Doležal dal vítězný gól Jablonce.

Článek

Trenér Karviné Straka vyměnil brankáře a do utkání nasadil Pastornického místo Hrdličky. Nehráli ani Ba Loua s Dreksou, kteří se zranili v předešlém zápase v Českých Budějovicích. O záchranu bojující Karviná začala aktivně. Po pár sekundách nezpracoval dobře míč Šašinka a nezakončil, v další akci se balon dostal k Petráňovi, ale ten jej také ideálně nepřevzal.

V osmé minutě už přišla gólová šance. Do zakončení se prodral Smrž, kterého zblízka vychytal brankář Hrubý. Odražený balon se dostal ke Galuškovi, ten ale napálil jen spoluhráče Smrže.

Aktivní Galuška na levé straně obrany dělal jablonecké obraně problémy, takže hosté se dostali ke slovu až kolem desáté minuty. Hlavička Kratochvíla byla ale nepřesná. Dál tak útočili hlavně domácí. Petráň ve 20. minutě napřáhl z rohu vápna a těsně minul.

Teprve pak hosté zpřesnili obranu a už si domácí náběhy lépe hlídali. Mohli tak sami podniknout i ofenzivní výpady. Ve 34. minutě střílel po rohu zblízka Doležal, jenže jen do boční sítě.

Ke konci poločasu převzali iniciativu Severočeši, Sýkora po dalším rohu pálil z voleje kousek nad. Pastornický pak zakročil před dotírajícím Doležalem, z dorážky mohl střílet Považanec, ale i on minul.

Karvinští do druhé půle znovu nastoupili velice aktivně a Kouřil těsně nedosáhl na tečovaný centr z rohu. Pak ale hra ztratila tempo a oba týmy hlavně nechtěly udělat chybu.

Jablonec se málem dočkal vedení v 72. minutě, kdy proti Kratochvílovi bravurně zasáhl Pastornický. Na druhé straně Šašinkovou střelu hosté zablokovali a Hanousek už nezamířil přesně.

V 77. minutě přišlo rozhodnutí. Nejvyšší hráč v karvinské obraně Kouřil se nechal přehlavičkovat Doležalem a na jeho umístěný pokus neměl Pastornický nárok. Kouřil se v 89. minutě snažil o reparát, ale zamířil mimo.

15. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - FK Jablonec 0:1 (0:0)
Branka: 77. Doležal. Rozhodčí: Berka - Hájek, Horák. ŽK: Šašinka, Ndefe - Jovovič, Krob. Diváci: 2530.
Karviná: Pastornický - Ndefe, Kouřil, Rundič, Moravec (46. Čonka) - Smrž, Hanousek - Vukadinovič (76. Lingr), Petráň, Galuška - Šašinka (83. Petkov). Trenér: Straka.
Jablonec: Hrubý - Holík, Plechatý, Břečka, Krob - Hübschman - Jovovič (69. Chramosta), Kratochvíl, Považanec (90. Pilík), Sýkora - Doležal (83. Kubista). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články