Hlavní obsah

Karlovy Vary - Olomouc 2:3Hanáci rozhodli o překvapivé výhře ve druhé třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Stříteský 1 : 0
24. Nahodil 1 : 1
25. Škůrek 1 : 2
28. Vondráček 2 : 2
29. Klimek 2 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Olomouce vyhráli v 17. kole extraligy v Karlových Varech 3:2 a zabrali po čtyřech porážkách za sebou. Vítěznou branku vstřelil v 29. minutě útočník Lukáš Klimek. Energie po předchozích sedmi výhrách z osmi duelů podruhé za sebou nebodovala.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Lukáš Nahodil z Olomouce a brankář Karlových Varů Filip Novotný.

Článek
Fotogalerie

Domácí do utkání vstoupili lépe a ve třetí minutě se ujali díky tečovanému nahození obránce Stříteského vedení. Poté, co pak nevyužili přesilovku, převzali Hanáci otěže a na Novotného se valil jeden útok za druhým.

Největší z řady šancí si vytvořil v deváté minutě Nahodil, který se po akci na jeden dotek ocitl sám před karlovarským gólmanem. V podobné situaci se o chvíli později neprosadil ani Olesz po Křemenově chybě, takže Novotný držel těsné vedení Energie.

Olomouc se dočkala vyrovnání ve 24. minutě při vyloučení Stříteského, při kterém po Oleszově střele úspěšně dorážel Nahodil. Vzápětí šel pykat Polák a obránce Škůrek otočil stav. Za tři minuty Vondráček po nezištné přihrávce Koblasy využil přečíslení dvou na jednoho a vyrovnal.

Radost Západočechů však trvala pouhých 43 vteřin, protože vedení Olomouci vrátil po Strapáčově střele Klimek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Tomáš Vondráček z Karlových Varů a Tomáš Valenta z Olomouce.

Zvýšená aktivita Západočechů ve třetí třetině již k vyrovnávací brance nevedla, a to i přes stoprocentní šanci Grígera, jenž v 49. minutě netrefil odkrytou část Konrádovy branky. Stav nezměnila ani minutu a půl trvající power play domácích v závěru.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 2:3 (1:0, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Stříteský (Skuhravý), 28. Vondráček (Koblasa, Šenkeřík) - 24. Nahodil (Olesz, Irgl), 25. Škůrek (Irgl, Nahodil), 29. Klimek (Strapáč, Dujsík). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:4, navíc Plutnar, Skuhravý (oba Karlovy Vary). Využití: 0:2. Diváci: 4278.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - Kohout, T. Knotek, Křemen - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrůšek, Dujsík, Švrček, Valenta - Irgl, Strapáč, Burian - P. Musil, Nahodil, Klimek - Skladaný, Kolouch, Olesz - Hecl, Vodný. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: