Hlavní obsah

Rozjetý Boston se znovu představí v Clevelandu

Eurotip.cz

Zatímco Yankees pokračují ve své spanilé jízdě, jejich největší soupeř z Bostonu na jejich útok na čelo divize odpovídá po svém. Red Sox vyhráli čtyři zápasy v řadě a popáté se chystají uspět dnes v Clevelandu.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Boston díky této vítězné série kontroluje svůj náskok na Yankees. S bilancí 60-39 Red Sox stále vedou Východní divizi Americké ligy a jen minimálně ztrácejí na Detroit, momentálně nejúspěšnější tým celé MLB. Bostonu se daří i přesto, že mu v posledních zápasech chyběla jeho největší ofenzivní hvězda. Davidu Ortizovi se, především vinou různých zranění, nedaří jako dřív, stále je ale nejobávanějším pálkařem týmu. Poslední zápas ale Ortiz odehrál v pátek proti White Sox, kdy domácí zvítězili 10-3. O víkendu i včera potom chyběl, i bez něj ale Boston uspěl. Výborně ho totiž zastoupili především Manny Ramirez, Pedroia, J. D. Drew a Mike Lowell, díky nimž vyhráli Red Sox všechny tři zápasy; Chicago vyprovodili ještě 11-2 a 8-5 a včera si na půdě Clevelandu připsali výhru 6-2. Šanci na kopci dnes dostane největší letošní posila Bostonu, Daisuke Matsuzaka. Japonci se daří, v červnu a začátkem července například odházel šest skvělých zápasů v řadě. Mívá ale i slabší chvilky - poslední tři zápasy se mu příliš nevyvedly a vůbec nejhoší zatím odházel právě proti dnešnímu soupeři; na konci května proti Clevelandu vydržel necelých šest směn, během nichž si Indians doběhli pro šest bodů.

Tenkrát Matsuzaka prohrál s Clevelandem na stadionu Bostonu, v Ohiu jsou ale Indiáni ještě mnohem silnější. Cleveland má na svém hřišti vůbec nejlepší domácí bilanci v lize a navíc se mu teď dařilo i venku. V Texasu odehrál v posledních dnech čtyři zápasy, z nichž třikrát odešel vítězně. V čele své divize tak nyní nejsou jen proto, že ve stejné hraje velmi silný Detroit. Návrat domů už ale tak slavný nebyl poté, co včera na úvod série s Bostonem uspěli hosté. O to, aby se to dnes neopakovalo, by se mělo postarat největší eso Clevelandu - C. C. Sabathia. Sedmadvacetiletý rodák z Kalifornie je spolu s Joshem Becketem jediným nadhazovačem, který si už dokázal připsat 13 výher. Podobně jako Matsuzakovi se ale ani jemu příliš v posledních utkáních nedaří - v červenci zatím odházel 17 směn a během nich si pálkaři soupeřů doběhli pro šestnáct bodů. Není divu, že z těchto tří zápasů odešel dvakrát jako poražený.

Diváci v Clevelandu by dnes měli podle bookmakerů sledovat poměrně vyrovnaný zápas. Společnost bwin v něm o něco větší šance dává domácím, na které si můžete vsadit v kursu 1.83. Myslíte si, že Boston po včerejším vítězství uspěje i dnes? Potom si vsaďte na hosty, kurs je rovných 2.00.

Reklama