Hlavní obsah

Simon se znovu utká s Čiličem

Velmi dobrým zápasem vstoupil na Studena Croatia Open Gilles Simon. Francouz se dokázal probojovat do dalšího kola přes silného Davyděnka. Dnes bude moci pomstít svého krajana Mountcourta, kterého vyřadil domácí Marin Čilič.

Foto: imholzsport.ch

Ilustrační foto - tenis.

Článek

Chorvat je v tuto chvíli 114. hráčem světového žebříčku, přestože do sezony startoval až ze 170. pozice. Na okruhu ATP se mu poměrně daří, největšího letošního úspěchu dosáhl nedávno na travnatém turnaji Queen's Club v Londýně, kde potrápil ve čtvrtfinále následného vítěze Andyho Roddicka. Tento úspěch však na Wimbledonu nedokázal potvrdit. Tam podlehl hned v prvním kole po pětisetové bitvě shodou okolností svému dnešnímu soupeři - byl to jediný souboj, ve kterém se kdy utkali. Dobrý výkon Čilič podal před týdnem v Gstaadu, kde proplul hladce kvalifikací a v prvním kole ho vyřadil „znovuzrozený“ Štěpánek.

Dnes ho čeká, jak už bylo zmíněno, soupeř, který ho nedávno porazil. Rodák z Nice Gilles Simon však dnes bude mít nevýhodu v tom, že Chorvat hraje doma a dá se tak očekávat podpora publika. Simon letos nemá na svém kontě sice moc úspěchů, přesto ale dokázal poprvé v kariéře vyhrát turnaj ATP - přemožitele nenašel na domácím podniku v Marseille, kde porazil například Hewitta, Bjorkmana, Soderlinga nebo ve finále Baghdatise. I na následujících turnajích si nevedl špatně, ale mezi poslední osmičku už proklouzl pouze před 14 dny v Bastadu. Blízko tomuto cíli byl v Indian Wells a před dvěma měsíci v Římě, kde skončil ve 3. kole na raketě Španěla Robreda. Slušně si vedl i na následujícím turnaji v Hamburku, kde svedl ve druhém kole vyrovnanou bitvu s hráčem první desítky Davyděnkem, kterému nakonec podlehl. Porážku mu však včera vrátil, což mu jistě dodalo sebevědomí.

Myslíte si, že Simon dnes potvrdí roli papírového favorita? Potom si na Francouze vsaďte u společnosti bwin s kursem 1.50. Jste-li názoru, že zvítězí domácí hráč, pak si vsaďte na Chorvata - kurs je 2.25.

Reklama