Hlavní obsah

Ostrava - Karviná 3:0Slezské derby jasně pro Baník, Karviná prodloužila gólový půst

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Pokorný 1 : 0
67. Fleišman 2 : 0
88. Pokorný 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Ostravy zdolali v duelu 16. ligového kola Karvinou 3:0. Baník rozhodl o vítězství ve slezském derby třemi standartkami: úvodní dvě ligové branky dal Jakub Pokorný, ve druhé půli se z přímého kopu trefil Jiří Fleišman. Karviná v nejvyšší soutěži popáté za sebou nebodovala ani neskórovala a zůstala předposlední. Ostrava po třech kolech zvítězila a posunula se na páté místo neúplné tabulky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tvrdý souboj Michala Petráně (vlevo) z Karviné a Patrizia Stronatiho z Ostravy.

Článek

Karviná po sérii neúspěchů znovu zamíchala sestavou, valný efekt se však ani se čtyřmi změnami v základu nedostavil. Slezské derby bylo převážně o boji, v němž přece jen mírně navrch měli domácí.

Jejich převaha byla především územního charakteru a v držení míče. Nebýt zblokované rány Diopa, hostující obrana mohla v úvodu zůstat v relativním klidu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Daniel Holzer z Ostravy pálí na brankáře Karviné Martina Pastornického. Vlevo Pavel Dreksa z Karviné.

I první branka se zrodila spíše nenápadně. Po faulu na Smolu, kterému Kouřil zásahem kopačky způsobil tržnou ránu v obličeji, kopal Fleišman ve 26. minutě přímý kop z levé strany. Míč propadl na malé vápno k Pokornému, jenž pravou placírkou poslal balon k tyči a mohl oslavit svůj úvodní prvoligový gól.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Ostravy se radují z prvního gólu.

Baník po Smolovi musel brzy po pauze vynuceně vystřídat i zraněného Reitera a hosté se v úvodu druhé půle přiblížili vyrovnání. Po rohovém kopu a závaru ve vápně však Petráň odražený míč nedokázal poslat mezi tyče.

Domácí svého regionálního rivala předčili především v efektivitě. I druhý faul, který byl potrestán žlutou kartou, přetavili v gól. Fleišman se parádně zhostil v 67. minutě úlohy exekutora přímého kopu a levačkou přes zeď zavěsil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Smola z Ostravy zraněný po srážce s Martinem Kouřilem (vzadu) z Karviné.

Pak už bylo zřejmé, že Karviná se nedokáže zvednout. Pokorný tak odevzdaného soupeře v 88. minutě dorazil po rohu třetí brankou. Ostrava prodloužila svou domácí ligovou sérii bez prohry na sedm utkání. Naopak Karviná v nejvyšší soutěži neskórovala už 533 minut.

16. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - MFK Karviná 3:0 (1:0)
Branky: 26. a 88. Pokorný, 67. Fleišman. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Dresler. ŽK: Hrubý, Pokorný - Kouřil, Dreksa. Diváci: 8863.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Pokorný, Stronati, Fleišman - Reiter (50. Holzer), Jánoš, Hrubý, Kuzmanovič (89. Procházka) - Diop, Smola (29. Granečný). Trenér: Páník.
Karviná: Pastornický - Krivák, Kouřil (36. Dreksa), Rundič, Ndefe - Bukata, Smrž - Lingr, Janečka, Galuška (72. Vukadinovič) - Petráň (55. Ba Loua). Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: