Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Bohemians 1905 2:1Bohemka razítkovala tyče, dorazil ji bývalý hráč

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Bartek 0 : 1
49. Mešanovič 1 : 1
51. Budínský 2 : 1
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi v předehrávce 16. kola první ligy udolali Bohemians 1905 2:1. Hosty poslal ve 12. minutě do vedení David Bartek, ale na začátku druhé půle během dvou minut otočili stav Muris Mešanovič a Lukáš Budínský. V třetí nastavené minutě byl vyloučen hostující Michael Junior Ugwu. Domácí po dvou kolech naplno bodovali a v neúplné tabulce se posunuli na třetí místo. Klokani nevylepšili bilanci venku, kde získali v sezoně jen bod a jsou dvanáctí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Bohemians Patrik Le Giang chytá míč před Murisem Mešanovičem z Mladé Boleslavi.

Článek

Bohemians nastoupili s defenzivními typy hráčů a v rozestavení s pěti obránci, což dělalo soupeři v první půli velké problémy. Bez zraněného špílmachra Matějovského domácí jen složitě hledali nápady, jak překonat pružnou obranu hostů.

Ve čtvrté minutě sice jako první zahrozil Budínský, jehož ránu k tyči vyrazil Le Giang, ale jinak byli v úvodu překvapivě nebezpečnější hosté. Ve 12. minutě šli Bohemians z první větší šance do vedení. Vodháněl v souboji přetlačil Pudila, posunul míč na nabíhajícího Bartka a ten přízemní střelou na zadní tyč překonal Stejskala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Bohemians Patrik Le Giang se raduje z gólu, který vstřelil jeho spoluhráč David Bartek.

Klokani v úvodu dobře hlídali nejlepšího střelce soutěže Komličenko, který s výjimkou střely těsně nad z 16. minuty za první poločas příliš nezahrozil. Naopak v 19. minutě mohli hosté navýšit své vedení, Krchova hlavička po rohu skončila po Fulnekově přizvednutí na břevně. Favorit výrazněji zahrozil až pět minut před pauzou, kdy si na centr naskočil Mešanovič a jeho hlavičku skvěle vyškrábl Le Giang.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Mladé Boleslavi Michal Hubínek.

Čtyři minuty po přestávce už se bosenský útočník dočkal vyrovnání. Ve středu pole vybojoval míč a akci následně po Ladrově centru zakončil přesnou hlavičkou k tyči. Připsal si sedmý gól v ligové sezoně.

Za necelé dvě minuty domácí otočili stav a druhou asistenci zaznamenal Ladra. Na hranici vápna přiťukl Budínskému a bývalý hráč Klokanů zamířil po zemi k tyči. Trefil se pošesté v ligovém ročníku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Mladé Bolesalvi se radují z gólu, uprostřed jeho autor Lukáš Budínský.

Bohemians mohli po hodině hry srovnat, ale podruhé v utkání jim zkazilo radost břevno. Po Vodhánělově průniku pálil z hranice vápna do brankové konstrukce Krch.

V 77. minutě křížnou střelou z otočky těsně minul Ladra, z protiútoku zakončoval do odkryté branky ve skluzu Havel, ale brankář Stejskal se přesunul a vyrazil na roh. Za chvíli po standardce přestřelil Bederka. Domácí se už závěrečnému tlaku Pražanů ubránili a oplatili soupeři červencovou prohru 0:3. Ve třetí minutě byl ještě po druhé žluté kartě vyloučen střídající útočník Bohemians Ugwu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ibrahim Keita z Bohemians padá na ležícího Alexeje Tatajeva z Mladé Boleslavi.

16. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 2:1 (0:1)
Branky: 49. Mešanovič, 51. Budínský - 12. Bartek. Rozhodčí: Marek - Paták, Caletka - Ardeleanu (video). ŽK: Tatajev - Ugwu. ČK: 90.+3 Ugwu. Diváci: 2552.
Mladá Boleslav: Stejskal - Jakub Klíma (82. Křapka), Tatajev, Pudil, Fulnek - Bucha (76. Jiří Klíma), Hubínek, Budínský, Ladra - Komličenko, Mešanovič (87. Auer). Trenér: Weber.
Bohemians: Le Giang - Bartek, Bederka, Hůlka, Pokorný, Podaný - Havel, Krch, Jindřišek (80. Keita), Vodháněl (63. Vaníček) - Nečas (63. Ugwu). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: